Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia de les Corts Valencianes, Paco García Latorre, ha recordat que el curs previ per a ingressar en la Policia Local continua vigent, segons estableix la Llei de Coordinació 17/2017, i que “l’única cosa que ha quedat en suspens, de moment, són les taxes que han d’abonar-se, ja que encara no està definit reglamentàriament el curs previ que hauran de superar tots els aspirants a ser nous policies locals en la Comunitat”.

“Aquest curs – segons García Latorre – té per objecte establir una uniformitat en la selecció i eliminar xarxes clientelars. El PP només vol eliminar aquest curs per a garantir el negoci privat de certes acadèmies i dels endollats que, en l’anterior legislatura, es contractaven per a donar cursos. Mentre que la nova Llei de Coordinació només persegueix una professionalització dels cossos de Policia Local, començant per la selecció”.

El diputat de Compromís ha apuntat que “la pretensió del Govern de la Generalitat és establir un curs previ que siga impartit per professorat seleccionat per mèrit i capacitat, comptant al mateix temps amb les Universitats Públiques i la seua plantilla docent per a completar la futura carta formativa dels nous ingressos d’agents de policia”.

“Amb aquest nou sistema, i mentre no es tramita la corresponent titulació específica en Grau Superior de Formació Professional en Seguretat Pública, ja que les universitats de moment han incorporat el Grau en Ciències de les Seguretat, aquest curs serà l’habilitant per a poder optar a cobrir una plaça de Policia en qualsevol ajuntament del nostre territori”.

“Arrere quedaren les formacions ‘en línia’ i els cursos exprés de capacitació sense regular i sense professionals docents seleccionats sobre la base de criteris objectius que feia el PP. Ara passarem a tindre un accés reglat, amb professors degudament seleccionats i amb una uniformitat selectiva que evitarà els amiguismes i ‘enxufismes’ d’altres etapes”, ha conclòs Paco Garcia Latorre.