Bota al contingut principal

El senador territorial i portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha manifestat avui que “tant el Govern com el FROB haurien de valorar si són lícits i socialment responsables alguns negocis que, amb diners públics, s’estan sostenint en bancs intervinguts, com són el finançament de la fabricació i venda d’armes”.

El Govern en la seua resposta eludeix contestar la formació valenciana si coneix la llista de bancs que fan negoci amb el comerç d’armes o si pensen legislar per limitar el crèdit que puguin disposar. “Així mateix també esquiven declarar si coneixen aquesta mena d’activitats, indicant que realitzen un seguiment dels principals assumptes estratègics de l’entitat i que no intervenen en la gestió de la societat, quan ho haurien de fer, a més de obligar-les a ser socialment responsables en tant en quant s’han beneficiat d’un suport de la comunitat que han de retornar aportant un plus al seu esforç realitzat i en el seu benefici”, ha assenyalat Mulet.

Per a la coalició “no tot val per maximitzar el retorn de les ajudes i tant Banc d’Espanya com FROB haurien interessar-se sobre aquests tèrbols assumptes que causen milers de morts i, especialment, si darrere d’ells hi ha diners públics en el seu rescat. Diners de tots, fins i tot de les persones que han estat passant pitjor aquesta crisi i que els bancs destinen a fer negocis amb armes que maten a persones en comptes d’invertir en projectes socials”.

En una altra resposta el Govern indica que dels prop de 65.000 milions d’euros injectats en ajudes financeres al procés de reestructuració, tan sols se n’han recuperat prop de 5.150 milions d’euros, dels quals, el FROB ha recuperat 4.477.000 i el Fons de garantia de Dipòsits d’Entitats de Crèdit (FGDEC), 673 milions. El senador ha exigit al Govern que “a més d’una major celeritat en la recuperació d’aquests ajuts, es condicione i aprofundisca en l’ètica d’aquests negocis que s’estan sostenint”.