Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que “amb l’entrada en vigor de la Llei de Mesures donem un pas endavant en la lluita contra les conseqüències de l’addicció al joc en els joves i menors. Per això volem incentivar un ús responsable de la publicitat de les cases d’apostes i casinos on-line en els mitjans valencians. Però estes mesures no són suficients i necessitem que el Govern central aprove de manera immediata el decret sobre publicitat del joc, que porta massa temps en els calaixos. Està en joc el futur dels joves, no ens podem permetre una generació perduda per culpa de la ludopatia”.

A partir de l’entrada en vigor de la Llei de mesures s’aplica la disposició adicional nova a la Llei 12/2018, de 24 de maig de la Generalitat, per excloure de la publicitat institucional els mitjans de comunicació que incloguen comunicacions comercials accesibles a menors d’edat sobre apostes i altres modalitats de joc com màquines d’atzar, blackjack, bingo, punt i banca, pòquer, ruleta o jocs complementaris.

Es tracta de tota la publicitat sobre travesses, apostes i jocs que puga emetre’s en ràdio i televisió entre les 6 i les 22 hores o durant o junt a programes adreçats de manera específica o primordial a menors d’edat. I també dels anuncis comercials que es realitzen en les publicacions de llibres, revistes, fullets, diaris impresos i en format digital, cobertes exteriors, portada, contraportada, passatemps i seccions adreçades de manera específica o primordial a menors d’edat.

“El gran problema de l’addicció al joc, especialment en els i les menors, és una autèntica epidèmia que hem de combatre des de tots els àmbits de la societat. Des del Botànic ja hem posat la primera pedra i ara cal que el Govern central es pose mans a l’obra i aprove urgentment el decret sobre publicitat del joc”, ha conclòs Fran Ferri.