Bota al contingut principal

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha demanat al Govern que “defense els diners públics” i aborde “amb responsabilitat” els pagaments vinculats a la construcció i manteniment del projecte Castor, així com el futur d’aquest projecte energètic fallit.

El representant de Compromís ha manifestat que en 2019 “mantindrem la postura de rebuig total a aquest projecte, per perillós, innecessari, per la seua opaca tramitació i irresponsable desenllaç del Govern, que va pagar per un projecte inservible, mal executat i en el que va fallar tot”, per això Navarrete ha reclamat “un canvi autocrític de postura del Govern i que es pose del costat del contribuent que no ha de pagar milers de milions per un fracàs de tal magnitud i defense els diners de tots i la decència del servei públic”.

Compromís va intentar crear al Senat una comissió d’investigació sobre el projecte que el PP va frenar en solitari per evitar identificar responsables, accedir amb transparència als informes i auditories realitzades sobre la planta o conèixer la seua operativitat abans d’indemnitzar als promotors. “Demanem al PSOE ara al Govern que aborde els pagaments perquè tant les retribucions, manteniment que en fa Enagás o el pagament a Escal UGS s’ajuste al que els corresponga legalment, ja que no és de rebut que els consumidors siguen qui pague per unes instal·lacions inservibles i que generen sismicitat, ni que es castigue a qui va finançar els projectes o es pague als que no ho mereixen”, ha abundat.

Així, en opinió del castellonenc “serien desitjables noves accions a diverses bandes, des d’esclarir responsabilitats, exercir accions per recuperar els diners malgastat, auditar els treballs, tornar allò ingressat il·legítimament als consumidors i abordar d’una vegada el desmantellament de la planta”.

La coalició ha reclamat nous documents al Govern sobre el desmantellament de Castor en base als informes que disposa la ministra, dels quals ha reclamat una còpia.