Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha explicat que “el gerent que va deixar un forat milionari en la Fundació Jaume II el Just, el sr. Vicente Burgos, cobrava més que el president de la Generalitat, la vicepresidenta o qualsevol conseller o consellera dels actuals”. Així es desprèn d’una resolució de Presidència de novembre de 2007, signada per l’aleshores presidenta de la Fundació, Trinidad Miró, on consta que Burgos tenia una retribució mensual de 5.873,58 euros bruts, més dos pagues extraordinàries anuals pel mateix import. “Això vol dir que anualment Burgos s’embutxacava 82.230,12 euros, una quantitat que supera el sou que rep qualsevol alt càrrec del Govern del Botànic”, ha afegit.

A més a més, “a la mateixa resolució de Presidència s’aprovava pagar-li al gerent Burgos una indemnització de 61.672,59 euros per extinció de la relació laboral amb la Fundació. Una quantitat a la qual dóna el vistiplau Trinidad Miró, qui precisament el proper dilluns compareix a la comissió d’investigació sobre Taula en les Corts”.

“Quin mèrit tenia Vicente Burgos per a tindre una retribució més alta que la del president de la Generalitat? Doncs, ser amic de joventut de Francisco Camps, Gerardo Camps i González Pons, la colla d’amics coneguda com ‘el clan del agujero’ o ‘el clan del forat’. Però per a forat el que Burgos va deixar a la Fundació Jaume II el Just”, ha conclòs el diputat Fran Ferri.