Anar directament a les notícies

Compromís assenyala la facturació d’Enrique Sospedra Barberá a la Fundació Jaume II el Just com a prova de la seua relació amb la trama

Publicat el en General

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha revelat hui la presència de tres factures d’Enrique Sospedra Barberá, adreçades a la Fundació Jaume II el Just en l’any 2005, per un import global de 4.327,30 € i ha assenyalat la seua rellevància per entendre el seu paper en el Cas Taula. Estes factures se sumen als 322.011,05€ que va rebre l’empresa Universo Selección, que les gravacions del Cas Taula assenyalen com a tapadora per als negocis del nebot de l’ex-alcaldessa de València, Rita Barberà.

“Que existisquen factures emeses de forma personal i directa per Enrique Sospedra Barberà com a persona física evidencien la seua implicació directa en la trama Taula que, presumptament, va saquejar àmbits tan diversos com l’Ajuntament de València, la Diputació o la Generalitat”, ha afirmat Ferri.

La primera d’estes factures, emesa el 4 de maig de 2005, correspon als Premis Valldigna realitzats en març de 2005 i té un import de 1.133,6 €: 420€ per l’emmoquetat d’una tarima, 520€ per la col·locació de dos cartells i 100€ per “coordinació i desplaçaments”.

La segona factura, emesa el 20 de juny de 2005, per un import de 2.103,7 €, correspon a diversos serveis per a les “Olimpíades de Jocs Tradicionals”, com ara la coordinació i muntatge, l’emmoquetat de l’escenari, dos lones o megafonia. Cal destacar que estes Olimpíades també van comptar amb els serveis d’Universo Selección, 6.391,96€.

Finalment, una factura de 1.090€ per la “fabricació i col·locació de lletres corporatives en la seu de València”, emesa el 27 de juliol de 2005.

“Dilluns comencen les compareixences dels investigats en la Comissió del Cas Taula i podrem preguntar als responsables de la Fundació sobre totes estes factures i per què es contractaven a dit empreses investigades per pagar campanyes al PP i repartir sobres entre els seus dirigents. El nostre objectiu és molt clar: que isca tota la veritat i que posem tots els mecanismes perquè la corrupció no torne mai més a esta terra”, ha conclòs Ferri