Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui, continuant amb la labor d’investigació mampresa sobre el saqueig de la Fundació Jaume II el Just, un altre desviament de fons per import d’1,2 milions d’euros cap a l’entramat d’empreses investigades per conformar un entramat que presumptament servia per al pagament de suborns a dirigents populars i per finançar de manera il·legal les campanyes del PP, en el marc del cas Taula. Amb la qual cosa el total de contractació de la Fundació a la trama corrupta puja ja a  5,7 milions d’euros.

En concret es tracta de 47 factures abonades per esta Fundació, amb seu al Monestir de la Valldigna, a les empreses Métodos de la Restauración S.L. per un import de 1.210.284,75 € i Logística del Arte per un import de 71.085,42 €, unes empreses que ja estan sent investigades en el cas Taula pels fraus en els contractes amb l’Ajuntament de València i les mordides que propiciaren en la restauració d’edificis històrics com la Llotja o les Torres de Quart (Método de la Restauración) o que formen part de la trama corrupta que va instaurar Consuelo Císcar a l’IVAM (Logística del Arte). Esta facturació es produí entre els anys 2005-2007, coincidint amb la presència de Vicente Burgos en la Fundació com a gerent.

Segons explica Ferri “es confirma que la Fundació Jaume II va ser l’epicentre del saqueig del cas Taula. Amb els pagaments que hem denunciat hui ja sumem vora 6 milions d’euros de diners públics desviats a empreses investigades per pagar mordides, per repartir sobres i per finançar il·legalment campanyes del PP”.

“A més trobem connexions molt clares amb la trama Taula en l’Ajuntament de València, i fins i tot amb el saqueig de l’IVAM. Queda clar que tot el que tocava el Partit Popular acabava podrit de corrupció i que hem de posar totes les mesures per a que mai més torne la corrupció a la nostra terra”.

“Per tot açò, malgrat que estiga molestant molt al grup popular en Les Corts, considerem fonamental el treball que s’està desenvolupant la comissió d’investigació del cas Taula a Les Corts, és la nostra obligació delimitar les responsabilitats polítiques d’este cas de corrupció i contribuir a què la corrupció no torne mai més a les institucions valencianes. La setmana que ve a Vicente Burgos i a qui el va contractar, Esteban González Pons, els toca comparèixer en la comissió on hauran de respondre sobre tot este saqueig”, ha conclòs Ferri.