Bota al contingut principal

El grup de Compromís a la Diputació d’Alacant ha registrat una moció perquè el ple provincial reclame oficialment al govern de l’Estat una rectificació i que incloga en els nous pressupostos generals (PGE) la inversió que pertoca a la població alacantina que ve patint un infrafinançament que enguany ascendirà a més de 3.000 milions d’euros des de l’inici de la crisi.

El passat 20 de desembre, el Congrés dels Diputats va aprovar després de 7 anys de tramitació l’estatut valencià. EL document establix, d’acord a l’article 52 de l’Estatut d’Autonomia, que la Generalitat Valenciana “participarà en les decisions sobre la inversió del Estat en la Comunitat Valenciana que serà equivalent al pes poblacional”.

“NO volem ser més que els altres però tampoc menys. Els alacantins i alacantines som el 3.91% de la població, però en aquesta proposta de pressupostos del PSOE, el que s’ha pressupostat equival al 2,01% de la població. Es a dir, deixem de rebre un 48,64% de les inversions que ens pertocarien per població”, ha considerat Gerard Fullana, portaveu del grup de Compromís a la institución.

Des de l’any 2008, els alacantins i alacantines han deixat de rebre 1.428,57€ de les inversions estatals, tant en els governs del PP com del PSOE la discriminació a la província d’Alacant ha sigut un fet, tot i que els mínims històrics d’inversions s’han produït amb els governs del PP en el any 2017 i 2018. En el projecte de pressupostos del 2019 presentat per Pedro Sánchez, s’han pressupostat 242,36 milions d’euros per a la província, una inversió que es situa encara molt lluny dels 471,8 milions que ens pertocarien per població (368,1 milions segons PIB).  Aquest any, el dèficit d’inversió a Alacant ascendirà a més de 3.000 milions d’euros des de l’inici de la crisi.