Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Marian Campello presenta recurs a l’arxiu per part de la Fiscalia Anticorrupció de la presumpta trama per la qual es van derivar més d’1.200 operacions cerebrals de forma injustificada des de la sanitat pública a la sanitat privada per part de l’exjefe de Neurorradiología de l’Hospital General d’Alacant, Juan Carlos Vázquez.

La diputada aporta nova documentació que prova la vinculació de la família del Doctor Vázquez i un ex alt càrrec d’IFA amb unes empreses que van cobrar més de 7,2 milions a la Generalitat a través de la presumpta trama.

Segons la diputada de Compromís “el Dr. Vázquez va trobar el mitjà pel qual derivar a més de 80 pacients des de l’Hospital General Universitari d’Alacant a la seva pròpia clínica privada, a través de la qual va facturar més de 7,2 milions a la Generalitat Valenciana”.

Per a Campello “l’arxiu de la causa ens resulta incomprensible, sota el nostre criteri queda més que demostrat que va haver-hi una clara intencionalitat de sostreure fons públics de la sanitat valenciana per enriquir a la família Vázquez i a un ex alt càrrec d’IFA designat pel llavors Govern del PP”, el Sr. Alberto Joaquín Serrano.

La coalició aportarà al recurs nova documentació, com el contracte de lloguer entre la família Vázquez –a través d’una empresa pantalla, ALIEMBOL 2003, constituïda pel propi doctor que s’autoderivava a les pacients, la seva esposa, la seva filla i el Sr. Serrano- i la Clínica Medimar, a la qual derivaven els pacients des de l’HGUA.

Segons les proves aportades per la coalició “el Sr. Vázquez derivava als pacients a la Clínica Medimar, on el mateix els intervenia. Facturava a la Generalitat a través de l’empresa DAGDA PLATINUM, participada per la seva filla i el Sr. Serrano. I llogava el quiròfan a través d’una empresa pantalla, ALIEMBOL 2003, participada per la família Vázquez al complet” afirma Campello.

“cal recordar que la literatura mèdica marca en 6, aproximadament, el màxim d’embolizaciones que es pot realitzar a cada pacient. El Dr. Vázquez va arribar a realitzar més de 60 en pocs anys a algunes dels seus pacients a raó de 4.500€ per intervenció. Les pacients tenen dret al fet que es faci justícia sobre uns fets que han marcat les seves vides per sempre. Igual que els alacantins i alacantines mereixem saber tota la veritat sobre com es van gestionar els fons destinats a la nostra salut” conclou Campello.