Bota al contingut principal

Compromís i representants empresarials de la província d’Alacant s’han reunit aquest dijous per a acordar un document de propostes conjuntes de cara a la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat que puga ser presentat des d’un front comú alacantí encaminat a transcendir el partidisme i reunir un ampli consens a tots els nivells.

En la reunió han estat per part de Compromís el portaveu de l’agrupació local, Natxo Bellido,  i el diputat Ignasi Candela, mentre que la patronal ha estat representada per Rubén Garcia, de la CEV Alacant; el president del Terciari Avançat d’Alacant, Javier Riera; el president del Cercle Empresarial d’Elx i Comarca (CEDELCO), Joaquín Pérez;  el president de la Federació d’Empreses de l’Alcoià-El Comtat (FEDEAC), Ignacio Gómez; Pepa Ripoll, en representació de l’Executiva de l’Associació d’Empresària i Directiva d’Alacant; i Ignacio Amirola, per part d’INECA.

Ambdues parts han estat d’acord en el diagnòstic del perquè existeix una discriminació pressupostària, ja històrica i constant, contra Alacant: els interessos de les comarques alacantines pateixen per una falta de presència política allà on es prenen les decisions. Tots els assistents han acordat que Alacant ha de tenir una representació en els PGE d’acord al seu pes poblacional i eines que permeten el control de l’execució pressupostària i l’estat de les inversions.

“Poden existir diferents visions del futur d’Alacant, però hem de trobar un punt en comú i açò pot ser el conjunt d’infraestructures que necessitem. És l’única manera d’eixir d’un sot que s’ha agreujat en la crisi. La cohesió és necessària sí o sí en la província més heterogènia de les tres valencianes. Sense aqueixa vertebració dels nostres interessos, no aconseguirem gens”, ha manifestat Candela durant la reunió.