Bota al contingut principal

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha proposat hui l’establiment d’incentius per a particulars, municipis i empreses per apostar per una mobilitat més neta i barata que en l’actualitat. La coalició considera “urgent” establir mesures per a complir amb els compromisos adquirits per Espanya de limitar o reduir les seues emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH), tant en l’àmbit de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic i el seu Protocol de Kyoto com en el de la Unió Europea.

Així des de la coalició han enunciat idees “fàcilment aplicables si hi ha voluntat i sense excessius costos”, com són incentius fiscals per a l’adquisició de vehicles de baixes emissions, reducció d’impostos, l’electrificació de flotes, la pròrroga d’ajudes VEA i MOVALT per incloure els punts de recàrrega, un pla Renove que potencie l’adquisició de vehicles elèctrics i híbrids endollables i plans de mobilitat per a administracions locals. Per al senador “si es facilita als particulars la recàrrega de vehicles, l’adequació de les seves instal·lacions domèstiques, bonificacions en l’impost de circulació i campanyes de suport i promoció s’animarà seu ús, perquè la gent necessita d’aquestes campanyes per convèncer”, ha indicat.

D’altra banda la coalició ha proposat iniciatives que estan sent implementades en capitals com València, de foment de la bici i la bici elèctrica com a mitjà de locomoció ecològic, promoure polítiques urbanístiques per regular el trànsit, l’aparcament, el repartiment modal, el desplaçament a peu o de foment de la xarxa ferroviària (bitllet únic, millora rodalies), o canvis en el transport col·lectiu, etcètera. Navarrete ha agraït que el Grup Basc haja acceptat diferents esmenes de la coalició valencianista.