Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, en el marc dels treballs d’investigació per a la Comissió sobre el Cas Taula que està desenvolupant-se a Les Corts, ha destapat hui el modus operandi d’esta trama corrupta del PP per a saquejar l’empresa pública Vaersa.

Segons explica Ferri “hem pogut contrastar amb documentació quin procediment es seguia per extreure fons de Vaersa; des d’esta empresa pública es demanava a varies empreses de la trama que presentaren pressupostos al mateix procés d’adjudicació, per a simular concurrència de distintes ofertes i assegurar-se els contractes”.

En una dotzena d’ocasions entre 2001 i 2008, sis empreses de la trama Taula (Engloba, WIC Imagen y Comunicación, M2A Marqueting, Pliego Digital, Via Libre i La Gràfica) s’anaren alternant per a presentar-se com a competidores d’una adjudicació que sempre acabava obtenint una empresa de la trama, que amb este sistema va aconseguir de Vaersa 1,3 milions d’euros.

Per a Ferri “la trama del cas Taula actuava d’esta manera com un càrtel, els pagaments de Vaersa a les empreses que finançaven les campanyes del PP i repartien mordides entre els dirigents populars, es  vestien de processos d’adjudicació en els que en realitat no es donava cap opció real a cap empresa aliena a Taula. Es tractava de contractes per a treballs de comunicació de dubtosa o nul·la efectivitat per a Vaersa que amagaven el saqueig que s’estava perpetrant en esta empresa pública”.

“Coneguem així al detall com Taula aconseguí estos 1,3 milions d’euros, que se sumen als milions furtats per esta trama corrupta del PP de la mateixa manera amb contractes amb múltiples institucions públiques valencianes com l’IVAM, IVF, IMPIVA, Ciutat de la Llum, Ferrocarrils de la Generalitat, Agència Valenciana de Turisme, Ciegsa o l’Aeroport de Castelló, entre altres. Un cas Taula, part del gran cas PP, que vam patir els valencians i valencianes en els seus vint anys en el poder i que ara gràcies a comissions d’investigació com les que estem realitzant en Les Corts podem delimitar les responsabilitats polítiques i desentranyar el seu funcionament per aconseguir que mai més torne a passar açò al nostre territori”, ha conclòs el portaveu parlamentari de Compromís.