Bota al contingut principal

La diputada de Compromís a les Corts, Isaura Navarro, ha explicat que Ribera Salut “reconeix la il·legalitat en el moment que al·ludeix als diners que havia d’haver aportat i que mai va aportar. L’explicació és que només va donar tres milions perquè se li compensaren eixos 26 per lucre cessant, quantitat esta última que no estava arreplegada en cap contracte, i que l’Administració no tenia cap obligació d’abonar ni perdonar”.

“Aleshores, en lloc dels tres milions que Ribera Salut va aportar deuria d’haver aportat a les arques públiques de la Generalitat els tres milions més els 26 que se li van perdonar, al nostre parer, de manera completament alegal, perquè no havia de perdonar-se-li cap dels diners per un lucre cessant que no estava arreplegat en el contracte”, ha afegit Navarro.

“En el reconeixement d’eixos 26 milions per lucre cessant que no estaven arreplegats en cap contracte, i als que no estava obligada l’Administració, el que s’estava fent era perdonar el pagament a Ribera Salut dels 26 milions que haurien d’haver arribat a les arques públiques. I ara mateix estaria molt bé que Ribera Salut explicara com es va arribar a eixe acord, perquè no hi ha cap document al respecte, ni mai es va demanar per Ribera Salut el lucre cessant dels 26 milions. Volem saber com és que de sobte el govern de la Generalitat del PP va decidir altruistament abonar-los sense que estiguera estipulat en cap document”. 

“Des de Compromís volem aclarir què ha passat en esta relació tan preferencial que tenia el govern de la Generalitat del PP amb Ribera Salut. Un govern que anava perdonant els diners que havien d’arribar a tots els valencians i les valencianes. Una aportació de 26 milions d’euros que s’havia d’haver fet i que va desaparèixer gràcies a la decisió del govern del PP”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.