Bota al contingut principal
  • Mónica Oltra: “Tindre en el cens vora 50.000 persones vol dir que un 1% de la població de la Comunitat Valenciana està apuntada per a votar en les Primàries de Compromís, estem orgullosos d’un procés democràtic que no té cap precedent a Espanya tan participatiu i profund”

La coalició Compromís està celebrant hui la votació presencial de les seues Primàries en els 114 col·legis electorals habilitats. Finalitzada la votació on-line,  29.235 persones han votat ja des del passat dimecres dia 6. Amb esta xifra Compromís ja ha superat la participació total de les primàries de 2015 que va ser de 28.892 persones.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví i l’Alcalde de València, Joan Ribó han coincidit este matí en la seu de Compromís a la Plaça del Pilar de València on han votat en les urnes habilitades.

Oltra ha valorat este procés de primàries com un “èxit perquè tindre en el cens vora 50.000 persones vol dir que un 1% de la població de la Comunitat Valenciana està apuntada per a votar en les Primàries de Compromís, eixe percentatge sobre cens electoral és més gran encara. La ciutadania va a decidir com són les llistes electorals de Compromís, estem orgullosos d’un procés democràtic que no té cap precedent a Espanya tan participatiu i profund. Després d’este procés de primàries estem convençuts que Compromís aconseguirà una gran mobilització que omplirà les urnes de somriures el 28 d’abril, tenim al polític millor valorat, Joan Baldoví, per a les eleccions Generals i eixirem també a guanyar la Generalitat per a dur a terme eixes polítiques profundes de transformació que volem fer”.

Per la seua banda Baldoví ha assegurat que pel que fa a les eleccions Generals “l’objectiu de Compromís és tindre un grup parlamentari propi per a poder incidir en les polítiques espanyoles perquè siguen justes amb les valencianes i els valencians. Hem de recordar que no s’han pogut aprovar uns pressupostos de l’Estat per culpa de dos partits que es presentaran a les eleccions com útils, però que a l’hora de la veritat han sigut profundament inútils per als interessos de les valencianes i els valencians. Compromís serà la garantia de que hi hagen governs de progrés a molts municipis del nostre territori, al govern de la Generalitat amb Mónica Oltra com a Presidenta, i també serà decisiu al Congrés per a les polítiques que han de millorar la vida de les persones”.

Ribó ha assenyalat que “a la Ciutat de València hi han hagut 12.000 persones aproximadament inscrites a les primàries de Compromís, això significa l’1,5% de la població, un percentatge molt elevat que fa que estiguem molt contents de com estan anant les primàries. Són els votants els que triaran les llistes. No hi ha cap altre partit en tot l’Estat espanyol que tinga un procés tan obert i participatiu. De fet, hi ha casos de caps de llista en algunes formacions que ixen amb uns pocs centenars de vots, per això, cal posar en valor la democràcia de les nostres primàries”.