Bota al contingut principal

El cap de llista de Compromís per la circumscripció de València, Fran Ferri, ha manifestat hui que “un dels objectius de cara a la propera legislatura serà el blindatge de la ràdio i la televisió públiques valencianes a l’Estatut d’Autonomia, perquè governe qui governe estiga garantida la independència dels mitjans públics i no puguem tornar a viure la vergonya d’un tancament unilateral com va fer el PP el 2013. Uns mitjans públics i plurals són essencials per a enfortir la democràcia”.

Ferri, que ha mantingut este matí una reunió amb el secretari general de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autònoms (FORTA) i amb el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), ha recordat que “tindre uns mitjans públics de qualitat i sostenibles passa perquè siguen eficients, no perquè siguen precaris. Per això vàrem incloure una clàusula contra l’endeutament en la llei de creació, criteris de bona governança i una garantia d’inversió en els mitjans públics per part de la Generalitat que s’ha de complir”.

 En este sentit, el candidat de Compromís ha insistit que “des del Govern del Botànic durant estos quatre anys hem complit el nostre compromís de recuperar la ràdio i televisió públiques, garantint la seua pluralitat, independència i qualitat. Així hem reviscolat la indústria audiovisual valenciana, que patia una crisi molt aguda des del tancament de l’anterior RTVV, generant ara un important impacte econòmic que ha contribuït a la recuperació del sector amb milers de llocs de treball de qualitat”.