Bota al contingut principal
  • “Damunt de què el govern central ha sigut incapaç d’impulsar ni una llei Trans ni una llei LGTBI estatal, ara es dedica a posar en entredit les lleis pioneres valencianes”

 

El síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat hui l’estupefacció de la seua formació després de conèixer que el govern central haja qüestionat la llei d’igualtat LGTBI aprovada per Les Corts Valencianes i en eixe sentit s’haja iniciat un procediment bilateral amb la Generalitat que pot acabar al Tribunal Constitucional.

 

Segons ha assenyalat Ferri “ens sorpren que el govern de Pedro Sanchez faça el mateix que feia el govern de Rajoy, amenaçant amb portar als tribunals les lleis socials valencianes. En este cas, la Llei LGTBI es va aprovar a Les Corts sense cap vot en contra. Una llei que només busca acabar amb la discriminació i garantir la igualtat entre totes les persones siguen com siguen, i estimen a qui estimen”.

 

“Durant estos quatre anys de Botànic hem situat la nostra terra al capdavant de les polítiques d’igualtat, cosa que contrasta amb la inacció dels diferents governs de Madrid que no han aprovat ni la Llei trans ni la llei LGTBI a nivell estatal. El que demanem és que si no tenen la capacitat o les ganes per a dur endavant estes lleis, com a mínim, que no posen pal a les rodes a les lleis que hem aprovat ací”, ha conclòs Ferri.