Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el candidat per Alacant a Les Corts, Rafa Climent i les candidates per València al Congrés, Isaura Navarro i Clara Ferrando, han mantingut este matí una reunió de treball amb representants de la Federació d’Autònoms de la CV, la Confederació de Cooperatives de la CV i la Federació de Polígons Empresarials de la CV.

Segons ha explicat Oltra en declaracions al mitjans de comunicació “hem vingut a escoltar més que a parlar. Hui ens hem reunit amb sectors molt importants de la nostra economia com són les cooperatives, els autònoms i els polígons. En esta legislatura ens hem esforçat en fer una política econòmica de proximitat, escoltant als diferents sectors, consensuant polítiques i buscant solucions als seus problemes”.

“Hem escoltat als representants dels autònoms, que representen l’esforç de vora 350.000 valencians i valencianes que es deixen la pell en traure endavant la seua activitat, amb molt d’esforç i sacrifici. L’àmbit competencial i la majoria de mesures que s’han d’implementar per al sector dels autònoms corresponen a l’administració central, i en eixe sentit hem arreplegat les seues propostes. La situació dels autònoms s’ha de millorar molt en qüestions com la seua protecció per part de la seguretat social o les jubilacions, i per a això s’ha d’actuar des de la legislació bàsica de l’estat. Els hem informat també de les qüestions per als treballadors i treballadores autònomes que des d’ací també hem posat en marxa en esta legislatura, com les mesures de suport en el quart i cinquè anys, moment clau per al desenvolupament d’experiències autònomes”.

“Hem escoltat també –ha afegit Oltra- als representants de les Cooperatives, que són els referents de la nostra economia. Amb participació dels treballadors i treballadores, amb més d’un 80% de contractació indefinida i amb una política de kilómetro zero. Els beneficis de les cooperatives es reinverteixen en el territori i repercutixen en la millora de la qualitat de vida. Volem fer del cooperativisme la porta d’entrada dels i les joves a l’emprenedoria, i també una eixida als problemes d’algunes empreses, algunes societats limitades que tenen problema de viabilitat i que els propis treballadors puguen convertir-les en cooperatives i tirar endavant amb el negoci. El suport de la Conselleria d’Economia a les cooperatives ha sigut clau en què siguem l’autonomia de l’estat on més haja crescut el sector cooperativista.”

“I finalment també hem escoltat als representants dels polígons empresarials, l’espai on es desenvolupa l’activitat de les nostres empreses, i on treballen milers de treballadors i treballadores. Esta legislatura hem impulsat la Llei Valenciana d’Àrees Industrials, una llei pionera en tot l’Estat per a donar suport a estes àrees. Hem fet un gran esforç per a portar a les empreses als nostres polígons i generar llocs de treball, i per a millorar les infraestructures”.

“En definitiva, estem parlant de tres motors de l’economia valenciana que estan apostant per l’economia productiva, eixa economia que no es basa en l’especulació, en el pelotazo, en el benefici de hui per a demà per a després deixar una estela de desolació com es va apostar durant molts anys, lamentablement, en la nostra Comunitat, i això ens va dur a què l’impacte de la crisi amb l’esclat de la bombolla immobiliària fora especialment dramàtic. Ara estem apostant pels sectors productius, per les persones que alcen la persiana tots els dies, l’economia humana que ajuda a millorar la vida de les persones”, ha conclòs Oltra.