Bota al contingut principal

“Compromís vetlarà per l’engegada a Alacant de l’Institut de la Memòria i que es nodrisca del finançament i el personal adequat”, ha assenyalat aquest diumenge la cap de llista a les Corts per Alacant de la coalició Compromís, Aitana Mas.

Mes ha destacat durant l’acte celebrat en commemoració del 80 aniversari del final de la Guerra Civil espanyola que “poc s’ha mogut” des que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciara al març de 2018 que la Casa de les Bruixes seria seu provisional d’aquest institut, la creació del qual s’emmarca dins de la Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana.

La candidata ha acudit aquest diumenge plujós a l’emotiu homenatge als republicans que van partir en el buc Stanbrook del port d’Alacant rumb a l’exili nord-africà. Al costat d’ella han estat el seu homòleg en la llista de Compromís al Congrés dels Diputats, Ignasi Candela, i un nodrit grup de representants de la coalició entre els quals es trobaven el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i l’alcaldable per Alacant, Natxo Bellido.

Ciutat de la Memòria                               

La ubicació de l’institut a Alacant, impulsada per Compromís en els Corts, és una pas més del projecte Ciutat de la Memòria que va començar la Regidoria de Memòria Històrica de la ciutat d’Alacant (mentre va ser gestionada per la coalició) per a la posada en valor del patrimoni històric i cultural que encara es conserva en aquesta ciutat, on precisament va acabar la Guerra Civil i es van registrar fets rellevants que van des d’un dels pitjors bombardejos patits en la contesa com el del Mercat Central a la partida de ciutadans i ciutadans de tots els estrats socials.

“És un dia molt assenyalat per a Alacant. Hem de posar en el lloc que es mereix la memòria de tantes persones que encara reclamen reparació i cures per una contesa els resultats de la qual van patir i encara perduren en el seu record. Hem de demanar a la Generalitat que es prenga de debò aquest projecte per a la pròxima legislatura en la qual Ajuntament i administració autonòmica han d’anar de la mà”, ha reclamat el regidor i candidat a l’alcaldia alacantina, Natxo Bellido.