Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra s’ha reunit este matí amb representants de l’Organització no governamental, Save the Children per escoltar les seues propostes i reivindicacions i incorporar-les al programa electoral.

Segons ha explicat Oltra “ha sigut una reunió profitosa, Save the Children és una organització amb molta experiència en el treball amb la infància i l’adolescència. Nosaltres els hem traslladat el que hem fet durant estos quatre anys des del govern del Botànic i les qüestions que ja tenim pensades per al programa electoral de les autonòmiques i el programa de les generals”.

“En esta legislatura hem posat l’accent en polítiques per a la infància i per a les famílies. Mentres altres volen imposar models de família, a nosaltres els que ens interessa és que les famílies i els xiquets i xiquetes, siguen com siguen, tinguen una atenció, tinguen les seues necessitats cobertes i tinguen els seus drets garantits”

Per això durant esta legislatura hem aprovat la Llei d’Infància i Adolescència per a empoderar als xiquets, xiquetes i adolescents, per això hem garantit que els xiquets i xiquetes tinguen llibres gratuïts amb el Xarxa Llibres (424.636 alumnes); per això hem augmentat en més de 40.000 les beques menjador i per això hem creat més de 14.400 places gratuïtes d’educació 0-3 anys.

Oltra les ha explicat també en la reunió la proposta que portarà Compromís al programa de les eleccions generals, amb la qual s’estableix que que des de l’administració general de l’Estat s’implemente una prestació econòmica mensual per fill a càrrec, com hi ha en la majoria de països europeus del nostre entorn. Esta prestació suposaria que aquelles famílies que tenen fills a càrrec tinguen una prestació mensual de 120 euros per xiquet o xiqueta, 250 euros en el cas de què tinguen una discapacitat superior al 60% i en el cas de les famílies monoparentals que eixa prestació arribe a als 180 euros.

La candidata de Compromís ha assenyalat també que a més de fer polítiques per a la infància també creiem important fer polítiques amb la infància. “Per això hui ens hem compromés en esta reunió a crear el Consell Valencià de la Infància i l’Adolescència per a que els xiquets i joves puguen no només participar sinó també co-decidir les polítiques del govern.

“És important que els xiquets i joves valencians puguen formar part de les decisions i puguen fer arribar a les institucions les seues necessitats i preocupacions. Ho estem veient per exemple en temes com el canvi climàtic on els i les joves estan donant una lliçó als majors lluitant per un entorn sa i sostenible per al present però sobretot per al futur”, ha conclòs Oltra.