Bota al contingut principal

La Sectorial d’Educació de Compromís a Castelló s’ha reunit per a tractar línies mestres d’actuació en matèria d’FP i ocupació de cara a la pròxima legislatura. En aquest context, el candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha anunciat que «la pròxima legislatura integrarem les àrees d’FP i d’Ocupació de forma conjunta en la Conselleria d’Educació. Apostarem per la reconversió dels centres educatius en centres d’oferta integrada d’FP i formació ocupacional. D’aquesta manera, els itineraris formatius de l’alumnat d’FP estaran en consonància amb les necessitats dels sectors productius valencians. Millorarà l’ocupabilitat de la gent i el món empresarial valencià comptarà amb més personal qualificat».

«En quatre anys hem demostrat que la gestió des de l’honradesa és efectiva i productiva. De cara als quatre pròxims anys serem imparables en la potenciació de l’FP lligada a l’ocupabilitat. Un tàndem imprescindible per a contribuir al canvi del model productiu valencià i per a assegurar l’ocupabilitat de les persones que opten per la Formació Professional com a garantia de futur laboral».

La integració de l’FP i de l’àrea d’Ocupació

«Amb aquesta fusió s’aconseguirà una millor coordinació», ha explicitat Marzà ,i ha afegit: «Destinarem orientadors laborals a cada centre d’FP i treballaran en coordinació amb els equips d’orientació ja presents als instituts per tal de dissenyar l’itinerari formatiu més adequat per a cada persona».

Així mateix, es crearà la figura de prescriptors de l’FP, serà personal encarregat de crear els ponts necessaris entre els centres i els agents empresarials per millorar i ampliar les empreses que s’uneixen a la formació en centre de treball, així com per fomentar la formació a la carta dels treballadors de les empreses que s’hi sumen.

«Aquesta integració d’àrees permetrà, a més, avançar encara més en la millora de l’adequació de l’oferta de formació d’acord amb el teixit productiu de cada comarca i del conjunt del País», ha afegit el candidat a les Corts per Castelló.

Polítiques valentes que esdevenen imparables

Marzà ha recordat les diferents mesures d’actuació en matèria d’FP i d’Ocupació dutes a terme durant aquesta legislatura i les ha qualificades de «polítiques valentes que de cara al 28 d’abril volem que esdevinguen imparables».

En aquest marc d’actuació ha recordat que «a principis d’any ja vam impulsar des de la Conselleria d’Educació i LABORA el Pla valencià d’impuls i millora de l’FP amb un pressupost de vora 177 milions d’euros. Un pla que té un calendari de quatre anys on desenvolupem les necessitats específiques de les empreses i convertim l’FP en una opció d’estudis excel·lent per a molts valencians i valencianes».

A més, s’han realitzat accions per visibilitzar l’FP i situar-la al lloc que li pertoca, de la mà del teixit empresarial valencià que treballa per potenciar-la: «Eixa és la raó per la qual vam organitzar el passat mes de desembre d’AVANT FP, un espai que va reunir a vora 40.000 visitants».

Marzà ha recordat que, «l’any 2020 el 85 % dels llocs de treball requeriran una qualificació. Per aquest motiu, la inversió en formació per a poder aconseguir aquestes taxes de titulació, tant entre la joventut en edat escolar com en la població treballadora, ha de ser una de les prioritats fonamentals per a poder canviar el model de creixement econòmic i garantir la cohesió social».