Bota al contingut principal

El cap de llista per Alacant de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, ha recordat delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que “continua sent delegat del Govern i consegüentment, hauria de guardar el respecte institucional que mereix el seu càrrec”. Candela també li ha replicat que “si exigim el FLA és per l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana”, ja que “l’Estat deu més de 3.000 milions a la Comunitat i li ha recordat que “Pedro Sánchez no ha fet res per remediar-ho”, malgrat “no ser una qüestió de partits, sinó de tota la societat valenciana, com va demostrar la manifestació de l’any passat.

El cap de llista de Compromís creu que “únicament s’han posat excuses per a no esmenar l’ínfrafinançament dels valencians”, ja que “Compromís va posar sobre la taula un Mecanisme de Compensació Transitori que acabava amb la discriminació cap als territoris pobres que aportaven recursos”, però “el Govern s’ha negat a aprovar-lo en els seus ‘divendres socials’”. “Es veu que des del PSOE no es considera urgent i necessàri l’infrafinançament de lla nostra ciutadania”, ha assenyalat Candela.

“A partir del 28 d’abril, Compromís serà clau per a la conformació d’un Govern del Botànic a Espanya”, perquè “les necessitats de la Comunitat Valenciana es posen en un primer pla i es complisquen els principis d’equitat i solidaritat consagrats en la Constitució”, ha conclòs Candela.