Bota al contingut principal

La candidata a la presidència de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, s’ha reunit amb les representants de l’associació Les Kellys de Benidorm en una reunió en la qual ha manifestat la voluntat de la coalició de traslladar la veu de les cambreres de pis “a totes les administracions en les quals Compromís tinga capacitat de decisió”.

Oltra ha estat acompanyada en la seu de Compromís per Benidorm pels candidats a les Corts de les eleccions del pròxim 28 d’abril, Aitana Mas, Rafa Climent i Marian Campello, els qui han aportat també la seua visió sobre les condicions de treball que pateixen les prop de 3.000 dones que es calcula treballen en el sector turisme benidorm.

La candidata de Compromís a la presidència valenciana ha transmés a les Kellys la necessitat d’articular un pla contra l’explotació laboral des de l’administració de l’Estat i que es nodrisca a la inspecció de Treball de més efectius va rostir com d’un pla específic per al control i compliment de les normes laborals. “De ser Compromís clau en la formació de govern a Madrid, aquestes qüestions es posaran sobre la taula”, ha assenyalat Oltra en finalitzar la reunió.

Per a la coalició resulta necessària una revisió de les malalties professionals pròpies de les tasques que desenvolupen les Kellys, activitat essencial del negoci hoteler, i evitar l’externalització d’uns contractes que permet l’explotació del col·lectiu i la manca d’interés per part de les direccions dels hotels referent a les condicions laborals d’aquestes treballadores.

Compromís va presentar el passat 19 de juliol una Proposició No de Llei en Les Corts perquè tota subvenció pública concedida per la Generalitat Valenciana per al foment i dinamització del sector turístic estiga subordinada als principis de seguretat, dignitat i drets laborals. A més, les netejadores d’aquestes empreses hauran d’estar subjectes al conveni col·lectiu de l’Hostaleria.