Bota al contingut principal

Compromís estem a les institucions per a defensar el xicotet comerç, el comerç de proximitat, que és el comerç que manté vius els nostres pobles i ciutats i que respecta els drets dels treballadors i les treballadores”. Declaracions de Joan Baldoví, cap de llista de Compromís al Congrés, en la visita realitzada este matí junt amb el col•lectiu de Compromís per Montcada al Mercat Municipal i establiments comercials d’aquesta localitat de l’Horta.

Des de la coalició valencianista es remarca la necessitat  d’apostar pels mercats municipals perquè, “són una peça clau en el nostre teixit comercial i en la promoció econòmica dels pobles. Per això, impulsarem la col·laboració entre totes les administracions, ajuntaments, Generalitat i govern central, per a rehabilitar i modernitzar les instal·lacions i promocionar els mercats municipals, i a més fomentarem el consum de productes de quilòmetre zero per afavorir els xicotets comerciants i productors locals que són els que omplin els nostres mercats”.

Compromís seguirà treballant per l’actualització del Cens de Mercats Municipals, la planificació, la rehabilitació i modernització d’instal·lacions i infraestructures i el desenvolupament del reconeixement de l’eficiència i excel·lència dels mercats municipals de la Comunitat Valenciana, creant la marca: mercats excel·lents. Aposta pel consum de productes de proximitat i tradicionals que també destacava Baldoví, “per tal d’afavorir l’activitat econòmica de la producció menuda i dels establiments locals,disminuint així l’empremta de carboni”.