Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha celebrat este matí al Jardí del Túria de València, a l’altura del Palau de la Música, el seu acte central de campanya per a les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d’abril.

Al voltant de 3.000 persones han acompanyat als candidats i candidates en un acte amb ambient festiu que ha comptat també amb animació per a xiquets i xiquetes.

Durant la seua intervenció, la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat que “ara escoltem a les tres dretes: La bàrbara, la corrupta i la dreta que no s’assabenta de res i no ens expliquen el que van a fer perquè és inconfessable, i per això agiten les banderes de l’odi i la por perquè no volen donar arguments”.

“En els debats, com el cas de Bonig, el que diuen és que van a fer una revolució fiscal que en realitat consisteix a llevar l’impost de patrimoni, quan ara dels 5 milions de valencians en realitat només el paguen 22.000. Només volen governar per a estos 22.000 que són els que més tenen. Ho han fet en Andalucia en llevar l’impost als señoritos i pujar el preu de les escoles infantils. Les seues banderes tenen el color dels diners, mentre desprotegeixen de recursos i drets a la gent senzilla i honrada”.

Oltra ha assegurat que “per a Compromís la política ha de servir per a la felicitat de les xicotetes coses i amb eixe objectiu treballem cada dia. El que vam dir quan estàvem en l’oposició és el que hem fet governant. La primera mesura que vam adoptar va ser rebre a les víctimes del metro. Era el decent i moralment obligat i reparador”.

“Com a conseqüència de la nostra gestió quasi 80.000 persones estan ja en el sistema de dependència. Un sistema que ens trobàrem amb una llista d’espera oficial de 45.000 persones i al poc ens topàrem amb unes caixes abandonades en un racó amb 17.000 expedients. Aquell dia vaig plorar amargament. El PP va apartar en unes caixes a 17.000 famílies que estaven patint”.

“Hem aprovat la Renda Valenciana de Inclusió i este mes d’abril entra en vigor el complement de les pensions no retributives per a usuaris amb una pensió miserable després d’anys de treball. Compromís és la garantia que l’any que ve entre en vigor el complement dels salaris baixos, també per als autònoms. Amb Compromís ningú es queda enrere”, ha destacat Oltra

La candidata de Compromís també ha explicat que “la propera legislatura és la de la transformació per a què el barco encarat ja, navege a tota vela. Això només és possible si Compromís lidera el Botànic. Hi haurà resistències però ho farem amb valentia. Mai ens para res quan millorar la vida de la gent està en joc. En això hem de seguir treballant, en donar oportunitats als invisibles, als desheretats, als pàries”.

Oltra ha assenyalat en el seu discurs diversos compromisos per a la següent legislatura, com crear una unitat de especialistes en qüestions agràries en l’oficina de la Generalitat a Brussel·les, la gratuïtat dels menjadors escolars, l’establiment de les taxes universitàries progresives, en funció de la renda o la creació d’una unitat especial de l’Advocacia de la Generalitat “per recuperar fins a l’últim cèntim d’allò que els corruptes ens van furtar”.

En quan al finançament Oltra ha assegurat que “no volem ser més que ningú, però estem farts de ser el últims. El PP i el PSOE es caracteritzen per demanar una cosa ací i a Madrid una altra. Puig demanava el finançament amb Rajoy i amb Sánchez se li ha fet la boca xicoteta i no diu res. Volem finançament just, finançament en arreglo al pes poblacional i la regularització del deute que ha provocat eixe infrafinançament i que no és responsabilitat dels valencians”.

La candidata a la Presidència de la Generalitat també ha assenyalat que Compromís és la formació política “contra vent i enquesta. El 2011 quan ningú donava res per nosaltres vam treure 6 diputats i ens deixàrem la pell lluitant contra la corrupció. El 2015 les enquestes deien que trauríem entre 7 i 9 diputats i en vam treure 19. En 2019 les enquestes ens donen 17 diputats, doncs crec que anem a liderar el Botànic. El 28 d’Abril vull ser la Presidenta de tots i totes per a què esta causa invencible que representem siga també imparable”.

Per la seua banda el cap de llista al Congrés, Joan Baldoví ha centrat el seu discurs en reivindicar el paper de la política quan està al servei de les persones. “Segons el CIS els polítics són la tercera preocupació per a la ciutadania. Els polítics són un problema quan menteixen descaradament, quan amaguen la seua agenda oculta, quan no parlen de les coses importants de la vida, quan es dediquen a furtar els diners de tots, són un problema quan utilitzen les clavegueres per a espiar als rivals polítics”.

“La santíssima trinitat de la dreta agita els espantalls a València i Madrid per a què ens distraguem i no parlem d’esta veritable agenda oculta que no trauen en campanya, que vol destruir l’estat de benestar, que vol llevar-nos drets que ens han costat anys guanyar, que vol servir als drets dels poderosos, destruir l’estat mare, la Generalitat mare, que són els que s’ocupen de les coses importants de la vida “, ha assenyalat.

“Però la política també pot ser la solució, la bona política millora la vida de la gent. La política és la solució per a acabar d’una vegada per totes amb la marginació d’inversions i finançaent que patim els valencians i valencianes des de fa dècades i eixe va a continuar sent el principal objectiu de Compromís al Congrés i el Senat. Amb un finançament i unes inversions justes es podrien crear 25.000 nous llocs de treball al nostre territori, els fons que ens pertoquen però que no ens arriben per part de l’Estat són els que necesitem per a construir escoles, els centres de salut, per tindre més mestres i més personal sanitari, per a acabar amb la llistes d’espera i atendre la dependència”.

“La política -ha continuat Baldoví- també pot ser la solució al problema de la taronja, al problema del camp valencià, creat per aquells que ens han venut, i eixa també va a continuar sent la nostra lluita”.

Baldoví ha acabat el seu discurs assegurant que “el 28 d’abril no volem que s’òmpliguen les urnes de por i odi com volen alguns, anem a rebentar les enquestes, i s’ompliran les de valentia i estima”.

El míting ha començat amb la intervenció de l’Alcalde de València, Joan Ribó, qui com anfitrió ha donat la benvinguda als assistents vinguts d’arreu del territori valencià. El següent en intervindre ha sigut el candidat a Les Corts, Juan Ponce, ha posat en valor les polítiques de protecció del territori i lluita contra el canvi climàtic que ha dut a terme el govern del Botànic. “La la joventut reclama jusstícia climàtica, que no els robem el futur i en eixe sentit estem treballant des de Compromís”, ha assenyalat Ponce.

Els següents en pujar a l’escenari han sigut els caps de llista a Les Corts, Aitana Mas, Vicent Marzà i Fran Ferri. Mas ha posat èmfasi en la seua intervenció en què “hem demostrat estos quatre anys la nostra capacitat de gestió, hem sigut capaços de fer dels matisos oportunitats, que som els de la pluralitat i la diversitat, també territorial i així ho hem demostrat amb les comarques alacantines i estic convençuda que per això el sud farà Presidenta a Mónica Oltra el 28 d’abril. Marzà ha assenyalat que “hem vingut ací a transformar la societat, a millorar la vida de la gent i eixe ha sigut el nostre empeny en la nostra gestió esto quatre anys des de les distintes conselleries.i així ho explicarem esta campanya poble a poble per tot Castelló”. Fran Ferri ha posat en valor les lleis dels drets LGTBI i la llei Trans “impulsades i aprovades perquè Compromís estem en el govern, que ningú ho dubte. El 28 d’abril ens juguem el dret a ser cada dia més feliços i no tornar arrere i estem convençuts que els valencians i valencianes ens donaran la seua confiança”.