Bota al contingut principal

El candidat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, juntament amb la numero dos al Congrés, Isaura Navarro, i el candidat de Compromís al Senat, Xavier Hervàs, han participat este matí a Favara, al peatge de l’AP7, en una acció de campanya per a reivindicar la gratuïtat de esta infraestructura viària.

Segons ha explicat Joan Baldoví, “els valencians i valencianes fa més de 40 anys que estem pagant peatges en l’AP7. Les empreses concessionàries s’han fet d’or amb les nostres butxaques durant este temps. Mentre ens estem gastant 4.000 milions d’euros de tots i totes en rescatar autopistes de Madrid, ací seguim pagant cada dia”.

En este sentit, el candidat de Compromís al Congrés ha insistit en “què passarà quan caduque la concessió el 31 de desembre de 2019? Compromís ho té clar: l’AP7 ha de ser pública i gratuïta. Per això exigim que l’Estat assumisca la gestió directa de la carretera i faça noves connexions a totes les comarques per on passa.  Ha de ser una artèria que recórrega de nord a sud el territori, connectant les nostres comarques, pobles i ciutats”.

“Per això, si Compromís és decisiu a Madrid, l’AP7 serà pública i gratuïta i servirà per a connectar-nos. Perquè estem farts de pagar i ja és hora que la puguem utilitzar lliurement”.

Per la seua banda, Isaura Navarro ha afegit que “hi ha molta gent que no pot passar per ací perquè no té capacitat econòmica. I esta carretera està més que pagada i ha de ser oberta ja per a tota la gent. Ha de desaparéixer esta frontera ciutadana, la frontera de la vergonya, frontera que fa diferència entre uns i altres per la seua capacitat econòmica”.

Xavier Hervàs ha volgut destacar que “mentre els valencians i valencianes fa molts anys que paguem de manera injusta peatges, veiem que hi ha centenars de quilòmetres i quilòmetres a Castella, Extremadura i Andalusia totalment gratuïts. I una vegada més hi ha hagut una pròrroga, de 13 anys. Per això, només  amb una presència decisiva de Compromís al Congrés i al Senat això s’acabarà el 31 de desembre i l’1 de gener l’AP7 al seu pas pel País Valencià serà gratuïta”.