Bota al contingut principal

La portaveu de Compromís i Vicepresidenta en funcions, Mónica Oltra, ha participat este matí en un acte electoral a Torrevieja amb l’alcalde i candidat a repetir a la Alcaldia, José Manuel Dolón.

Oltra ha assenyalat en la seua intervenció que “José Manuel Dolón és una persona a la qual conec de fa molts anys i sé que és una persona que viu per i per a Torrevella. Va heretar a l’ajuntament 28 anys de poder i corrupció absoluta. Però ara, Torrevella té i seguirà tenint un alcalde honest, dialogant. Una persona de pactes, que és molt important en esta època de governs plurals.

“En Compromís també tenim esta senya d’identitat, que és la de sumar projectes, i en este cas ens presentem amb els Verds de Torrevella en una mateixa llista i també sumem als Verds per altres candidatures municipals i a les europees”.

“Coincidim amb els Verds -ha afegit Oltra- en què els principals reptes de la legislatura són la lluita contra el canvi climàtic i la lluita contra les desigualtats, que són dos conceptes que van units. Qui maltracta la terra maltracta a les persones i qui maltracta les persones maltracta la terra”.

Per això, ha avançat la portaveu de Compromís, un eix transversal serà la transformació ecològica de l’economia que suposa, a la vegada, una oportunitat de creació de nous llocs de treball. “Una qüestió que hem de dur a terme des de totes les institucions, començant pels ajuntaments, passant per la Generalitat Valenciana, el Govern central i des de la Unió Europea”.

Un altre dels punts d’esta transformació de l’economia ha de ser a través de la societat de les cures amb el desenvolupament d’un sistema de benestar potent, que genera llocs de treball de qualitat, ben remunerats i no deslocalitzables, ja que qui treballa en una residència té un lloc de treball que no pot anar-se’n a altres països.

En relació amb l’Hospital de Torrevella Oltra ha assenyalat que “quan els contractes dels hospitals privatitzats vagen expirant, en la mesura que Compromís siga decisiu en el Govern de la Generalitat i als governs municipals, es recuperaran estes àrees de salut per a la gestió pública. La nostra salut no ha de ser una peça al tauler del Monopoly”.

Per finalitzar Oltra ha assenyalat que “en les eleccions del 26 de maig cal votar convençuts. És el moment de votar amb llibertat i amb un somriure perquè ja no val amb dir que ve el coco, perquè hem vist que el coco té poca força”.

Per la seua banda José Manuel Dolón ha volgut posar en valor la gestió realitzada des de l’equip de govern de Torrevella durant estos quatre anys, convertint per fi a l’Ajuntament de la seua localitat en una institució sanejada i transparent.