Bota al contingut principal

La Comissió Executiva de Compromís, reunida este dilluns a la seua seu, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts en les eleccions municipals d’este diumenge perquè han consolidat a Compromís com la força del canvi al territori valencià.

“Volem donar les gràcies a milers i milers de persones que han depositat la seua confiança en Compromís. Tant a nivell autonòmic com en la major part dels municipis, hem aconseguit fidelitzar el vot, i això ha passat perquè la ciutadania valenciana ha dit clarament que vol tindre governs progressistes que continuen treballant per millorar la seua vida” ha assegurat la portaveu de Compromís, Mónica Oltra.

“Hem aconseguit millorar el nombre d’alcaldies de la coalició, passant de 18 a 35 les majories absolutes, i hem millorat el nombre de regidors i regidores. A més, continuem sent decisius en la major part dels ajuntaments on ja estàvem governant, el que demostra que quan Compromís comença a governar, la majoria d’esquerres s’amplia gràcies a les polítiques, i un exemple el podem trobar en la ciutat de València, on s’ha aconseguit guanyar per primera volta les eleccions”.

“Dins del panorama global de tota Espanya, Compromís hauria de ser un objecte d’estudi, perquè hem trencat la inèrcia generalitzada en altres territoris, demostrant que Compromís és la garantia que el canvi polític que encetàrem en 2015 ha vingut per a quedar-se. I que eixes polítiques continuaran centrant-se en dos eixos fonamentals, el rescat de les persones i la defensa dels seus drets, i la sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic, dos qüestions que afecten a totes les institucions de forma transversal” ha manifestat Oltra.

Per la seua part, el portaveu de Compromís i alcalde de València, Joan Ribó, ha ssegurat sentir-se molt satisfet amb els resultats obtinguts en les eleccions municipals pel fet d’haver aconseguit compliar amb els dos objectius marcats durant la campanya; mantindre un govern progressista a l’ajuntament, i ser la força mes votada.

“Este resulta demostra que les polítiques que estem fent a la ciutat de València agraden a la majoria dels seus habitants”. En aquest sentit, Joan Ribó ha volgut ressaltar que “no hi ha una correlació entre aquelles polítiques que des d’alguns mitjans de comunicació han assegurat ser un problema per a la societat, com per exemple ha passat amb les polítiques de mobilitat sostenible, i la realitat, com demostra el creixement del suport rebut en la gran majoria dels districtes de la ciutat”.

En aquest sentit, Ribó ha assegurat que “anem a continuar treballant en una política de sostenibilitat per a fer de València una ciutat de futur, més verda, solidària i amable amb els seus veïns i veïnes. A més, anem a enfortir les polítiques econòmiques basades en la innovació, impulsant els centres d’investigació i enfortint els nostres centres industrials amb noves empreses que aposten per un model circular i de futur, que aconseguisca millorar les taxes d’ocupació de la ciutat”.