Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que “si volem que la ràdio i televisió públiques valencianes siguen eficients i no precàries és necessari arribar a l’objectiu que marca l’acord del Botànic II, i que també s’arreplega a la llei de creació dels mitjans públics valencians, per consolidar el mínim del 0,3 per cent dels Pressupostos de la Generalitat per al finançament dels mitjans de tots els valencians i valencianes”.

Segons Ferri, “els mitjans públics valencians han de ser el motor que espente al sector audiovisual valencià però si no es garanteix un mínim, que a més a més ja ve arreplegat a la llei que es va aprovar per unanimitat al Parlament valencià, tot l’esforç es malbaratarà. Aspecte, el del mínim del 0’3, que des de Compromís sempre hem defensat”.

“Així, els primers pressupostos del Botànic II són una bona oportunitat per garantir el finançament suficient d’À Punt, assolint eixe 0,3 per cent dels comptes autonòmics, i per això demanem tant al PSPV-PSOE com a Unides Podem a treballar de manera conjunta per tal d’arribar al compliment d’este punt que s’insereix en l’eix tercer del Pacte del Botànic II, que no és més que donar-li el pressupost que li pertoca a la ràdio i televisió valencianes”.

“Tindre uns mitjans públics de qualitat i sostenibles passa perquè siguen eficients, no perquè siguen precaris. Per això vàrem incloure una clàusula contra l’endeutament en la llei de creació, criteris de bona governança i una garantia d’inversió en els mitjans públics per part de la Generalitat que s’ha de complir”.

En este sentit, el síndic de Compromís ha recordat que “des del Govern del Botànic I s’ha complit el nostre compromís de recuperar la ràdio i televisió públiques, garantint la seua pluralitat, independència i qualitat. I va començar a reviscolar-se la indústria audiovisual valenciana, que patia una crisi molt aguda des del tancament de l’anterior RTVV, generant un important impacte econòmic que ha contribuït a la recuperació del sector amb milers de llocs de treball de qualitat”.

“Però ara cal seguir treballant i fent forts els mitjans públics valencians i el sector audiovisual valencià com a motors econòmics, per la qual cosa les forces del Botànic II hem de garantir un finançament mínim des dels Pressupostos, amb eixe 0,3 per cent”, ha conclòs Fran Ferri.