Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha animat a la ciutadania valenciana a participar en la manifestació de l’Orgull LGTBI que demà a partir de les 19h recorrerà els carrers de València.

Esta marxa reivindicativa, que partirà des de la Porta de la Mar, porta enguany per lema ‘Férem història, farem futur: pels drets LGTB+’. Segons ha assenyalat Ferri “en estos dies tenim l’oportunitat de recordar tot el que hem aconseguit, tot el que queda per avançar, però també de reivindicar els nostres orígens i d’agrair a tots els que han fet possible que hui puguem continuar lluitant”.

El síndic de Compromís ha manifestat que “en estos dies de reivindicació i celebració és important que l’arc de sant martí en els els logos de les grans multinacionals no ens facen oblidar d’on venim: de les pedres d’Stonewall, de la dignitat insubornable i generositat il·limitada dels sectors més vulnerables del col·lectiu LGTBI”.

“L’LGTBIfòbia continua existint. Per primera vegada en cinc anys, Les Corts no han aprovat una declaració institucional amb motiu del dia de l’Orgull LGTBI perquè faltava la signatura d’un grup. Esta setmana ens hem trobat amb la primera conseqüència real de l’entrada de l’extrema dreta al parlament valencià. Al mateix temps continuen produint-se casos com l’agressió amb ganivetades fa uns dies a un jove en Galícia, o la soferta per una parella de xiques a la ciutat de València, el que vivim és la conseqüència més crua de l’odi cap a la diversitat. L’LGTBIfòbia continua existint al parlament i al carrer, la lluita no pot parar. Ha de continuar amb la mateixa intensitat i decisió”.

Ferri ha destacat que el País Valencià té des de la passada legislatura les lleis de drets LGTBI i Trans més avançades de l’estat espanyol, però lamentem la inacció dels diferents governs centrals que no han aprovat ni la Llei trans ni la llei LGTBI a nivell estatal.

“Hem aconseguit grans avanços en els últims anys; els assumim com a passos imprescindibles, però encara insuficients d’un moviment que ve des de lluny i que té l’obligació de lluitar per tots els drets, de totes les persones LGTBI, de tot el món”, ha conclòs el portaveu parlamentari de Compromís.