Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha censurat que el Govern tinga previst tornar a deixar tota la temporada estival al País Valencià sense les bonificacions que des de l’estiu passat sí que aplica a Catalunya.

Mulet ha recordat que en el seu moment el ministre de Foment ara en funcions, José Luis Ábalos malgrat no explicar el perquè del tracte discriminatori amb els valencians, es va comprometre a ampliar aquestes bonificacions al territori valencià “ han passat els mesos, i ens ha maltractat i mentit, primer únicament van bonificar des de Catalunya fins a Peníscola, i el “gran” avanç van ser 26 quilòmetres més solament fins a Torreblanca, la següent eixida, però sense gens de pressa, ja que malgrat anunciar-lo al novembre aquesta no es va fer efectiva fins a abril d’enguany, mig any després, i oblidant-se de la resta del País València”.

Mulet ha reiterat que el Govern ha tractat als valencians com a ciutadans de segona ens han mentit, ja que es van comprometre a fer-ho immediatament en tot el País Valencià i no han complit la seua paraula” a més d’evidenciar que els valencians no estem en l’agenda del Govern. Ábalos ens va tornar a mentir i trair, de la suposada rectificació immediata, a un ridícul pegat tarde i malament, i aquest estiu de nou a suportar en el sud de la nostra comunitat una situació caòtica.

El senador ha recordat que al N340 o la N332 continuen passant per nuclis urbans (començant pels sis quilòmetres que separen l’eixida de l’AP7 a Torreblanca amb la Ribera de Cabanes, a tall d’exemple), aquesta situació repeteix situacions de perill, contaminació de l’aire i intensitat circulatòria. “En un context d’hipotètica futura gratuïtat de l’AP-7 si és que acaba sent real, les mesures han de ser immediates i beneficiar al conjunt de localitats i ciutadans per als quals una autopista convertida en variant dels seus municipis i amb un trànsit de vehicles pesats molt menor, suposaria un alleujament molt notable”.
Les bonificacions aplicades des d’abril, 9 mesos després que s’aplicaren a Catalunya, es limiten al tram entre Hospitalet de l’Infant (Tarragona) i Torreblanca (AP-7), on oscil·len entre un 42,53% i un 50% .

Mulet ha reiterat que aquesta mesura potinera obliga a embotir tot el trànsit de l’AP7 per una Cv13 no dissenyada per a suportar aquest volum “ és un vial d’un únic carril, amb un pendent perillós, convertit en una ratera. Ábalos ens ha mentit a bona part del País Valencià, veurem també ara si el 31 de desembre ens espera una altra sorpresa en l’autopista”