Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les xifres de l’atur en el mes de setembre “són dramàtiques i alarmants, perquè ens desvetlen que el Consell no compleix amb el que diuen que és la seua màxima prioritat i mes rere de mes veiem com la xifra d’aturats creix en la nostra terra”.

Un total de 8.222 persones han perdut el seu treball el passat mes de setembre i la xifra total segueix estant per damunt del mig milió. Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista en el parlament valencià, “es tracta d’un drama, d’un gran desastre que deixa en evidència al PP valencià perquè la seua falta de resposta és clara i cada mes que passa se certifica més que han apostat per models improductius que ens han portat a l’autèntic desastre”.

Morera ha alertat que el nombre de desocupats “anirà en augment i el pròxim any 2012 serà extrem perquè el president de la Generalitat ja ha anunciat grans retallades, entre les quals es troben els treballadors interins de la Generalitat que se’n aniran al carrer o que no seran contractats per l’administració autonòmica”.

Segons Morera, “seria més eficient i pràctic que eixes persones seguiren treballant perquè paga la pena que cobren un salari que no un subsidi per desocupació. A més, si estan treballant per a l’administració pública valenciana ho estaran fent per a millorar la qualitat de vida de les valencianes i valencians, que és el que fa falta”.

Morera també ha recordat que en les últimes setmanes, “el president Fabra només parla de retallades però encara no ha parlat de polítiques actives d’ocupació, de foment del treball i d’ajuda als autònoms, xicotets empresaris, indústries i sectors productius de la nostra terra, que són els qui generen el treball i la riquesa o amb els qui hauria d’estar bolcat el govern valencià, cosa que no succeeix en l’actualitat”.