Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Juan Ponce, s’ha referit hui a l’oferiment per part de la portaveu popular, Isabel Bonig, d’un pacte per a la prevenció d’incendis. Ponce ha volgut recordar a Bonig que afortunadament ja existeix eixe gran pacte i s’anomena Pacte del Botànic”.

Segons Ponce “la ciutadania ha de tindre present que tot el que no es va fer durant els 20 anys d’inoperància del PP en gestió forestal i en prevenció d’incendis s’ha estat realitzant en els primers quatre anys de govern del Botànic i es va a  continuar realitzant en esta segona legislatura”.

Així es va crear una direcció general encarregada específicament en combatre els incendis forestals donant-li el pes que li correspon a la prevenció real. S’han duplicat els fons per a prevenció d’incendis i en gestió i ordenació forestal. S’han iniciat tots els plans de demarcació i ordenació de recursos forestals en tota la Comunitat Valenciana, que no estava cap fet. S’han donat ajudes per a què tots els municipis forestals, més de 300 en el nostre territori, elaboren els seus plans de prevenció d’incendis que havien d’haver estat fets des de fa més de vint anys i dels que quedaven un 90% per fer.

“Estos són alguns exemples de tot el que s’està fent i tot el que no fa ver el PP quan governava, per tant els demanem que no enganyen a l’opinió pública pretenent ara anar de salvadors quan els que deixaren en un estat lamentable els boscos valencians foren els gestors del PP, entre ells la senyora Bonig durant quatre anys”, ha conclòs Ponce.