Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes i portaveu de la Comissió d’Igualtat del parlament valencià, Mònica Àlvaro, ha demanat la creació d’una comissió d’estudi a les Corts Valencianes sobre els horaris saludables i una nova cultura del temps.

Segons Àlvaro, cal aprofundir en les conseqüències que es deriven dels usos del temps, “cal impulsar polítiques concretes basades en una racionalització dels horaris des d’una perspectiva de gènere i amb l’objectiu de millorar el benestar i la salut de totes les persones”.

La passada legislatura, la diputada de Vila-real ja va presentar una iniciativa en què demanava uns horaris més saludables i un estudi sobre este tema. “Els nostres horaris actuals no semblen els més raonables, ja que tenim dues hores de desfasament respecte a la resta de països europeus i això té conseqüències fonamentals en les nostres vides, en àmbits com les cures familiars, l’oci, el compromís cívic i, evidentment, també la salut”.

Esta comissió servirà, doncs, d’avançada a la Llei d’Igualtat que es posarà en marxa esta legislatura i hi inclourà una estratègia sobre els usos saludables del temps.