Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha iniciat esta vesprada, amb Mónica Oltra, una ronda de reunions de coordinació amb els seus consellers.

Com ha explicat el síndic Fran Ferri “comencem estes reunions amb la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives per conèixer quines són les necessitats i poder aportar des del grup parlamentari tot el treball i la força necessària per a què totes les polítiques que hem anat fent i que volem continuar fent per a millorar la vida de la gent seguisquen endavant”.

Segons ha explicat Oltra “esta reunió serveix per exposar les línies estratègiques per a esta legislatura, esta setmana comencen les compareixences dels consellers en Les Corts per explicar les seues línies de treball bàsiques i hui ens centrem en les polítiques socials i l’atenció a les persones en situació de dependència”.

Per la Vicepresidenta entre els gran reptes de la seua conselleria per a esta legislatura està portar endavant dos projectes de llei, un la Llei d’Igualtat, “necessitem una nova Llei d’Igualtat, que respon a eixe eix del Botànic II del feminisme i el que ha suposat des del 2018 el moviment de les dones que ha ressorgit amb molta força i que està buscant unes respostes a les quals les nostres lleis tenen que estar a l’altura”.

“L’altra gran llei que anem a plantejar-nos en esta legislatura és la Llei d’Accessibilitat Universal, per a atendre a totes aquelles diferents capacitats, a totes les diversitats funcionals. No només estem parlant de barreres arquitectòniques, estem parlant d’una Llei que tinga en compte no només la discapacitat física o orgànica sinó també la discapacitat intel·lectual, els trastorns de l’espectre autista, la salut mental o qualsevol altra discapacitat de caràcter sensorial.”

“Són dos grans lleis de legislatura transversals per a les que esperem conrear el major consens parlamentari possible, ens agradaria que foren lleis que tingueren l’aprovació de tots els grups parlamentaris”.

Oltra ha assenyalat també que per a poder desenvolupar tant estes polítiques com la resta és imprescindible per part del govern central “solucions singulars per a un maltractament singular que pateixen els valencians i valencianes”. Així ha tornat a reivindicar inversions de l’Estat en funció de la població, un finançament just i regularització del deute, com s’ha realitzat amb altres autonomies.