Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta per tal que des del parlament valencià es declare l’emergència feminista a tot el territori valencià, a més d’instar al Consell a continuar treballant en la implementació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, així com a prendre les mesures necessàries per a garantir els recursos que permeten la implementació i el desenvolupament de les mesures incloses al Pacte. 

Segons Álvaro, “la situació d’alarma social és cada vegada més elevada, i així es reflecteix en la multitud de mobilitzacions i en l’eixida massiva al carrer per reivindicar l’acabament de la violència contra les dones, sense la qual cosa no es pot avançar en la igualtat. De fet, demà divendres 20 de setembre les Plataformes Feministes han cridat a la mobilització pacífica. Mobilització que, tal com el mateix manifest expressa, pretén mostrar al món que estem en situació ‘d’emergència’ per les constants agressions a les quals se sotmet a les dones: ‘pares que assassinen a les seues filles i fills per causar el major dels sofriments, pederàstia, tracta, desaparicions, assassinats, xantatges, extorsions, amenaces, assetjament, agressions, abusos, manadas, violacions’”.

“Les escandaloses xifres de la violència masclista posen negre sobre blanc que estem davant una creixent emergència social. Durant el primer semestre d’enguany hem superat la vergonyosa xifra de més de 1.000 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles. Única xifra comptabilitzada oficialment, ja que la llei 1/2004 només reconeix com a assassinats masclistes aquells en els quals existia una relació sentimental entre l’agressor i la víctima. No obstant això, alguns estudis extraoficials, on es comptabilitzen tots els assassinats masclistes, fan que aquesta xifra se situe quasi en el doble”. 

D’altra banda, Álvaro també ha recordat que “s’acaba de celebrar el segon aniversari del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, amb un 76% de mesures en procés o ja executades, gràcies al compromís del moviment feminista, del Govern del Botànic, dels partits polítics que el van signar, dels sindicats i de moltíssims actors socials que hi treballen cada dia contra la violència masclista”. 

“Així i tot, des del grup parlamentari considerem que no podem baixar la guàrdia enfront d’esta xacra i cal seguir amb la implicació de tots els estaments i institucions per posar fi a aquesta macabra i terrible violència social, motivada per elements socials, que discrimina i assassina a les dones”, ha conclòs la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro.