Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Nathalie Torres, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste el Govern d’Espanya a prendre les mesures necessàries per a fer efectiva la reciprocitat de totes les cadenes de televisió públiques autonòmiques en el conjunt de l’Estat.

Segons ha explicat Torres, “a l’Estat espanyol, quasi la totalitat de les comunitats autònomes –13 de 17–, així com les dues ciutats autònomes, compten amb corporacions públiques de ràdio i televisió. En aquest sentit, la reciprocitat de tots els ens públics autonòmics seria de gran utilitat per a millorar la cohesió interterritorial i també per a fomentar i protegir el pluralisme cultural i lingüístic de l’Estat”. 

“A més a més, les recomanacions dels experts sobre l’aplicació de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, recollides a l’informe 2018 del Comitè Europeu de les Regions, van justament en aquesta línia proposant eixa reciprocitat per a garantir el dret a la informació i a la comunicació en les llengües regionals. De manera que amb aquesta proposta que presentem al parlament valencià volem aprofundir i complir amb les recomanacions de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries”.

“Des de Compromís considerem que és necessari impulsar el reconeixement de la diversitat cultural, territorial i lingüística i el foment de la convivència a través dels mitjans audiovisuals, tal com recull la legislació espanyola en la Constitució i en la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual”, ha conclòs la diputada Nathalie Torres.