Bota al contingut principal

Compromís ha registrat este dilluns davant la Junta Electoral Central la candidatura en coalició amb Més País nomenada “Més Compromís”, per a les eleccions generals del 10 de novembre. Una coalició progressista, feminista, ecologista i valencianista.

En l’acord signat per ambdues organitzacions s’estableix que serà Compromís la formació encarregada de dissenyar les llistes electorals que la coalició podrà presentar al territori valencià fins al pròxim 7 d’octubre. Pel que fa al Senat, Compromís està obert a configurar una llista com més àmplia possible que permeta presentar una única opció electoral fora del bipartidisme.

Per altra banda, els partits signants de la coalició assumeixen per complet el programa polític que Compromís va presentar a les passades generals del 28 d’abril, així com totes les reivindicacions establertes en l’Acord del Botànic 2, especialment en les registrades en l’apartat 6 sobre fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

D’aquesta forma, “Més Compromís” serà l’encarregat de defensar al Congrés temés tan importants com la reforma del sistema de finançament autonòmic i la regularització del deute històric valencià, així com mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca per tal de garantir una justícia financera per al territori valencià.

Finalment, pel que fa al grup parlamentari al Congrés, Compromís i Més País han acordat formar un grup confederal amb tots els partits territorials amb els quals s’hagen establert aliances a l’Estat. Un grup on Compromís tindrà una portavocia i autonomia pròpia, i on lideraràel posicionament de tots els temes que facen referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant.