Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha contestat al Ministre de Foment en funcions, Jose Luis Ábalos, que “els valencians estem escarmentats de les infraestructures que es fan ràpid i malament”, després d’unes declaracions on el ministre valencià rebutjava una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) prèvia a l’ampliació del port de València perquè podria tardar anys.

“Esperem que Ábalos i el PSOE recapaciten i tornen a les seues posicions de 2007, quan es van posicionar contra aquest mateix projecte, i que, finalment, s’impose el sentit comú en un projecte que necessàriament ha de complir unes mínimes garanties legals i mediambientals”.

“No es tracta que es tarde més o menys anys, es tracta de complir la llei i donar seguretat jurídica, no sols als ciutadans o a les administracions públiques, sinó a les mateixes empreses interessades en una ampliació que, sens dubte, suposa una modificació substancial del projecte que autoritzava la DIA de 2007. És imprescindible que actuacions com aquesta estiguen dins de la legalitat per no tindre un altre desastre com el Castor”, ha explicat Baldoví.

El candidat de Més Compromís-Més País advoca per la llei enfront de les presses i defensa que es combine el creixement econòmic amb la sostenibilitat. “No volem un nou Castor, ni paranys amb els estudis d’impacte ambiental per a justificar macro-projectes, ni vestits a mesura a grans multinacionals que posen en risc les nostres platges i el nostre entorn”.