Bota al contingut principal

Compromís , Más País, Equo, i la Chunta Aragonesista han presentat este dimarts els seus candidats per a les eleccions generals del 10 de novembre al teatre Réplika de Madrid. El portaveu de Més Compromís i candidat de la coalició, Joan Baldoví, ha explicat que “ha arribat el moment del diàleg, de l’acord progressista i de fer les coses d’una altra manera”.

“Compromís sempre ha estat del costat de l’acord. Estem governant a la Generalitat Valenciana i en tots els ajuntaments i diputacions valencianes amb majoria d’esquerres, vam presentar l’Acord del Prado per desbloquejar la situació el 2016, vam ser els primers a anunciar que votaríem que sí en les dues mocions de censura a Mariano Rajoy i sempre ens hem assegut a negociar “.

“Som una cooperativa de partits que col·labora horitzontalment amb visió perifèrica. Celebrem aquesta unió amb Más País perquè, a més de coincidir ideològicament, vam ser els primers a representar Equo i a la Chunta Aragonesista al Congrés i al Parlament Europeu. La cultura de l’acord està en el nostre ADN ”

Baldoví ha mostrat la seua sintonia personal i política amb el candidat de Más País, Íñigo Errejón, i ha assenyalat que el “territori valencià necessita un govern progressista a l’Estat aliat del Botànic, i Compromís serà clau en la negociació d’un acord d’esquerres”.