Bota al contingut principal

La portaveu adjunta i diputada de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, amb la també diputada de Compromís, Graciela Ferrer, ha presentat una iniciativa per tal que el parlament valencià inste el Consell a demanar al Govern de l’Estat espanyol l’eliminació de la publicitat sobre el joc que apareix als mitjans de comunicació i als espais públics.

 Segons Álvaro, “la preocupació social davant l’expansió del joc al nostre país és cada vegada major. Els anuncis publicitaris constants i tremendament agressius tant als mitjans de comunicació com als espais públics; la proliferació de cases d’apostes per tot arreu, algunes fins i tot situades a tocar d’escoles; i sobre tot la introducció del joc online permetent apostar des de qualsevol lloc i a qualsevol hora sense cap tipus de limitació, són aspectes que preocupen i molt a la ciutadania, que veu com cada vegada més persones del seu entorn més proper cauen en les urpes del món de les apostes”.

D’altra banda, “les addiccions al joc, com qualsevol addicció, comporten una evolució clínica. No obstant això, la conducta addictiva al joc té la particularitat de desenvolupar-se dins de la legalitat en mitjans socials i d’oci. L’accés i la primera presa de contacte resulta molt senzilla, i l’inici sol ser experimental o accidental, amb una evolució que dependrà de factors com la personalitat de cada individu”.

“Per tot això, la prevenció i l’accés a la informació són dos ítems decisius en l’addicció al joc. La prevenció ha d’estar al centre de tota estratègia educativa per un ús responsable del joc, per evitar que seguisca incrementant-se el nombre de persones addictes, tant entre les persones joves com entre les adultes.

“I cal que el Consell elabore una estratègia valenciana per combatre les addiccions al joc. I que també es dote dels recursos necessaris les unitats de conductes addictives dels centres sanitaris valencians i, si escau, augmentar el nombre d’estes unitats. Evidentment, també és fonamental impulsar la col·laboració de l’administració valenciana i el sector públic amb entitats del tercer sector especialitzades en la prevenció i el tractament de les addiccions, incloent-hi les conductes addictives al joc”. 

“Des de Compromís som conscients que l’addicció al joc és un problema gravíssim, sobre tot entre el jovent, que cal aturar de manera urgent. Per això esperem que les propostes que plantegem en aquesta iniciativa parlamentària siguen tingudes en compte i que s’incorporen a la Llei del Joc del Govern del Botànic”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.