Bota al contingut principal

La Comissió de Política Social i Ocupació de les Corts Valencianes ha aprovat hui, per unanimitat, una proposició no de llei de Compromís per tal que el Consell inste al Govern d’Espanya a incorporar la jubilació anticipada en la funció pública per a persones amb discapacitat, mitjançant un canvi legislatiu en l’Estatut Bàsic de l’Ocupació Pública, seguint allò que s’estableix al Règim General de la Seguretat Social.

Segons ha explicat el diputat de Compromís, Silverio Tena, “entenem que en els casos en els quals hi ha persones que tenen una discapacitat, que sabem reduirà la seua esperança de vida i també produirà un envelliment prematur, òbviament no permetre aquesta jubilació anticipada estaria impedint el dret a la jubilació, perquè en la realitat els anys que podrien gaudir d’eixa jubilació no serien els mateixos ni treballarien en les mateixes condicions als seus últims anys d’activitat laboral”.

Així, “hui, amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris a la proposta de Compromís, es palesa la necessitat d’instar al Govern d’Espanya a fer les modificacions legislatives necessàries per tal d’incorporar a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic mesures que permetran la jubilació anticipada de les persones amb diversitat funcional o discapacitat en els mateixos termes que s’arreplega al Règim General de la Seguretat Social”.

En este sentit, Tena ha recordat que hi ha entitats, com el Comité Espanyol de Representants de persones en Discapacitat (CERMI), “que porten anys reclamant al Govern central estes modificacions perquè els funcionaris amb diversitat funcional tinguen els mateixos drets que la resta de persones i puguen accedir a la jubilació anticipada. En definitiva, perquè puguen accedir a una jubilació justa. I este matí en la Comissió de Política Social hem donat un pas endavant aprovant la proposta del nostre grup parlamentari”.