Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes, Papi Robles, ha afirmat que “el Partit Popular vol crear conflicte on no hi ha, arran del tancament de la comissió bilateral del Govern central per estudiar un recurs a la Llei de Plurilingüisme. Cal dir que la Llei de Plurilingüisme ja està rodant i millorant el sistema educatiu valencià pel que fa a l’aprenentatge de llengües i, de fet, no hi ha hagut cap mobilització convocada per sindicats ni professionals de l’ensenyament, perquè és una llei molt participada, tant per professionals de la pedagogia, de l’ensenyament de llengües i, per descomptat, de les famílies a través dels Consells Escolars”.

En este sentit, “cal destacar que el coordinador de la ponència de la Llei de Plurilingüisme per les Universitats Valencianes, Vicent Pasqual, ha dissertat sobre el plurilingüisme al País Valencià i, fins i tot, ha escrit un llibre sobre este tema que va ser prologat per l’exconseller del Partit Popular, Alejandro Font de Mora. Precisament, al pròleg del llibre, l’exconseller del PP lloava el valor científic i pedagògic dels treballs de Pasqual. Per això des de Compromís ens sembla increïble com el PP canvia de parer sobre el treball de les persones segons els interessa en la seua estratègia de posar mal i crispar els ànims”.

“Mentre el PP vol vincular el plurilingüisme amb conspiracions que només ells imaginen, des del Botànic i des de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà treballen per donar les mateixes oportunitats a tots els xiquets i xiquetes valencians perquè quan acaben la seua educació obligatòria siguen competents en almenys tres llengües: valencià, castellà i anglès”, ha conclòs la diputada de Compromís, Papi Robles.