Bota al contingut principal

Compromís ha defensat aquest dijous a Alacant uns pressupostos autonòmics que per primera vegada reconeixen el pes poblacional del sud de la Comunitat Valenciana, una reivindicació històrica de la província alacantina, i ha denunciat la postura destructiva de la dreta i l’extrema dreta amb les seues esmenes a la totalitat que defensaran matí en les Corts Valencianes.

La coalició ha volgut posar sentit comú en la vespra d’un debat en el qual l’oposició “demostra poca voluntat de cohesió en coherència amb la línia de política destructiva que patim des de l’inici d’aquesta legislatura”, ha explicat la portaveu adjunta, Aitana Mas, qui ha coordinat a més des de la part de Compromís la negociació dels pressupostos en la càmera autonòmica.

Mas ha presentat uns pressupostos que en clau alacantina “freguen el 40% de la inversió territorializada en el conjunt autonòmic i superen en un 18,1% la inversió respecte a l’anterior any pressupostari”.

La diputada crevillentina ha explicat el caràcter social d’uns pressupostos dedicats en un 83,05% a despesa social, el major de tota la història. “Açò suposa”, ha detallat, “una despesa social diari de 39,1 milions per a garantir serveis fonamentals. Cada 24 hores, per exemple, la GVA destina 14,6 milions en Educació o 4,4 en Igualtat i Polítiques Inclusives. A l’extrema dreta se li combat amb educació, polítiques socials i no deixant a ningú darrere”, ha afirmat Mas.

Provincialisme fake i política útil

“Defensar aquests pressupostos des d’Alacant és fàcil”, ha continuat Gerard Fullana, portaveu en la Diputació alacantina, “ja que contempla un dos per cent més del que ens pertoca, amb la qual cosa hem superat nostra pròpia reivindicació com a territori, cosa molt positiva”.

“Denunciem el ‘provicialismo fake’ del PP i Carlos Mazón que serveix per a muntar bulla i generar titulars”, ha continuat Fullana, “i instem al fet que òbriguen els ulls per a observar com mentre el Consell ha pressupostat més de 34 milions per a la Vega Baixa i els efectes de la DANA, des de la Diputació hem pressupostat zero euros”.

“El mateix que reclama Compromís a Madrid ho apliquem ací i açò és política útil. El que és indecent és que aquells que s’atrinxeren en administracions per a parlar d’alicantinisme veten eines com el Pla Edificant perquè l’equip de govern ha decidit que l’educació pública no va amb ells”, ha apuntat el portaveu de Compromís per Alacant, Natxo Bellido.

Bellido ha reclamat a l’alcalde Luis Barcala “que demane perdó per dir que no s’anava a rehabilitar el barri de Miguel Hernández i enganyar així a la ciutadania de barris on les coses estan complicades”. El portaveu municipal de la coalició ha posat també la nota crítica en assegurar respecte als centres de salut promesos per la conselleria del ram que “seguirem insistint que hem d’accelerar la construcció d’aquests centres”.