Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha manifestat la seua indignació davant la informació apareguda en un mitjà de comunicació on una persona que es troba reclosa al CIE de Sapadors mostra amb un vídeo les condicions del centre. “Ens indignen les deplorables condicions de vida, si és que a això se li pot dir vida, en este centre. Són persones que no han comés cap delicte, que han vingut des dels seus països fugint de situacions d’extrema gravetat. Però el que troben és una vulneració continua dels seus drets humans en un Estat que es diu avançat i democràtic”, ha afirmat Ferri.

El diputat de Compromís ha recordat que en octubre de 2015 “les Corts varen aprovar, amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Podem, una proposta per tal de demanar l’inici del procés de tancament dels CIEs al Govern central i que els terrenys del de Sapadors es cediren a l’Ajuntament de València per a transformar-lo en un centre que acollira iniciatives socials i estiguera obert a la ciutadania. Però Sapadors continua sent el que sempre hem denunciat des de Compromís: una presó d’innocents on es vulneren els drets de les persones”.

“El govern de Sánchez ha de reaccionar davant el funcionament i les condicions d’estes presons per a innocents, on els interns han de patir brutícia, nul·la higiene, plagues i abandonament en quant a atenció mèdica, jurídica i en qüestions de traductors. És intolerable mantindre Sapadors o qualsevol altre CIE. Cal que el govern central ature esta barbaritat i inicie d’una vegada per totes el seu tancament definitiu. La seua existència és incompatible amb la defensa dels drets humans”, ha conclòs Fran Ferri.