Bota al contingut principal

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat que “està clar segons tota la documentació que ha estudiat el jutjat, que els responsables d’Escal UGS, (Del Potro com a president de l’empresa i Martínez Dalmau com a conseller delegat), van posar en risc a tota la població a posta, el que costa entendre és que cap responsable polític d’aquest fiasco assumisca responsabilitats. El projecte Castor va ser des del principi una gran operació especuladora, un cop de pilota premeditat, per beneficiar els amics de sempre. Però la gravetat és que, tot i les evidències dels tremolors en la injecció, es van incrementar aquestes pràctiques. La reacció per part de l’administració va arribar tard i malament. I veiem com anys després encara continuem amb tantes ombres. Fins al despropòsit final d’estar hibernant durant anys les instal·lacions tot i tenir el pla per desmantellar-lo elaborat i ocultat premeditadament, com ja vam desvetllar”.

En aquest sentit Mulet ha reclamat que “mai més una empresa puga posar en perill a la població amb operacions així” i ha recordat que aquestes empreses “es comporten com pirates i l’administració que va avalar aquests projectes ha de prendre mesures”.

El jutge desestima el recurs de reforma dels investigats ESCAL UGS, Recaredo del Potro i José Luis Martínez Dalmau, contra la resolució de data 15 d’octubre de 2019, i reitera que “hi ha una relació de causa efecte entre les actuacions d’injecció i la sèrie sismològica que va ocórrer a la costa de Vinaròs” i que es determina, per l’Informe del MIT i pels informes emesos per l’IGME i l’IGN.

De la mateixa manera, s’ha tingut en compte l’informe pericial elaborat per D. Jesús Artieza, i que va ser presentat precisament pels investigats, i en el que s’observa amb absoluta claredat com davant els tremolors que s’estaven produint els investigats no només van continuar injectant gas a l’emmagatzemament, sinó que fins i tot van augmentar-ne la pressió, i són precisament aquests indicis, sense perjudici de tots els que recull la resolució dels que porten a l’instructor, com bé es raona i s’exposa en la resolució, al dictat de la mateixa.

Segons el jutge “no importa el resultat que l’actuació dels investigats haja provocat, sinó el risc, o perill que l’actuació dels investigats va comportar”.

Per al portaveu de Compromís “segurament veurem un recurs d’apel·lació per allargar el processament dels responsables de Escal, però les evidències són tan greus i clares, que al final és irrefutable”.