Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat un escrit de reprovació als diputats de VOX Santiago Abascal i Iván Espinosa de los Monteros després de fer-se públic que van cobrar sous per valor de 65.000 euros procedents d’el Consell Nacional de la Resistència de l’Iran (CNRI), una organització vinculada a grup terrorista MKO.

Baldoví ha explicat que “Espinosa de los Monteros ha reconegut hui que el 80% de la campanya electoral de VOX en 2014 es va finançar a través d’organitzacions iranians però se li ha oblidat que un dels membres de l’CNRI, era un grup terrorista que acumula més de 10.000 morts”.

El portaveu de Compromís considera que aquest fet hauria de inhabilitar els diputats al Congrés ja que es desconeix qui són els seus caps. “Volem que el parlament condemne el finançament d’un partit polític a través d’organitzacions amb braç armat. Sabem que els salva pàtries de VOX van treure de l’CNRI gairebé un milió d’euros però, què han tret les organitzacions iranianes per donar suport a l’extrema dreta espanyola?”.

“Sempre hem estat curosos en no caure en els paranys de l’extrema dreta i no contribuir indirectament a la difusió dels seus missatges masclistes, racistes i homòfobs, però que els seus líders hagen cobrat sous d’aquest tipus d’organitzacions ja no es pot mesurar amb criteris d’honorabilitat, és un fet que els inhabilita per a ser un càrrec públic”, ha conclòs el portaveu valencià.