Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Corts Valencianes, Josep Nadal, ha presentat una proposta per tal que Les Corts insten al Consell a què modifique el Decret 201/2017, de 15 de desembre, del Consell, pel qual es regula la venda directa de productes primaris agroalimentaris.

Segons Nadal, “després de quasi dos anys de l’entrada en vigor del Decret i, per tant, de l’experiència de la seua aplicació, considerem que és el moment de modificar-ne els aspectes que poden donar més professionalitat al sector i potenciar la venda de productes de proximitat”.

Així, “des de Compromís proposem algunes modificacions com la creació d’un logotip identificatiu per a la venda de proximitat al País Valencià; que es permeta la venda en qualsevol punt propietat de la persona productora, ja siga en l’explotació, en sa casa o en un magatzem llogat; que es permeta i es regule també la venda de productes de proximitat per internet; que s’evite la competència deslleial i que se estudie la possibilitat de la venda de llet crua”.

“Actualment la venda directa, de persones productores a persones consumidores, no es limita sols a espais físics de comerç, sinó que internet és una eina més per a les nostres persones del camp, per això cal incloure també la venda directa a distància, per tal de resoldre també les dificultats de certes persones consumidores d’accedir directament i periòdicament al producte de proximitat”.

“I pel que fa a l’àmbit d’aplicació, cal excloure de la limitació del subministrament i comercialització de les persones productores primàries, la llet, ja que actualment, amb les condicions higièniques adequades, es pot autoritzar la venda de xicotetes quantitats de llet crua per ser una demanda d’una part de persones consumidores. Açò seria possible amb l’elaboració d’una guia d’higiene adequada i amb una sèrie de recomanacions facilitades per escrit a les persones consumidores. La venda de llet crua és una realitat en altres territoris del nostre entorn que ja disposen de normativa al respecte”.

“A Compromís ho tenim clar: per a combatre el canvi climàtic i per a tindre un preu just per a les persones productores, cal consumir i facilitar el consum de productes valencians de proximitat”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.