Bota al contingut principal

La portaveu adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió de Polítiques d’Igualtat de gènere i LGTBI en les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta per tal que des del parlament valencià s’inste el Consell a aprovar una exempció de taxes per als estudis de formació professional (FP) i d’ensenyaments artístics per a les víctimes de violència de gènere i masclista i les seues filles i fills.

A més a més, “també proposem que es cree una beca específica per a víctimes de gènere i masclista i les seues filles i fills, per als títols de formació professional i d’ensenyaments artístics que, per les seues característiques, requerisquen una despesa addicional per als materials específics”, ha explicat Álvaro.

Segons la diputada de Compromís, “el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista inclou l’exempció en el pagament de les taxes universitàries per aquelles persones que siguen víctimes de violència de gènere i masclista, així com els seus descendents de primer grau al seu càrrec menors de 25 anys. Es tracta d’una mesura orientada a donar suport des de les institucions educatives a aquelles víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles”.

“Des de Compromís considerem que la formació professional o els ensenyaments artístics també requereixen aquest suport, fins i tot requereixen un suport afegit pel que fa als materials que, en la majoria dels casos, aquestes formacions educatives necessiten per al desenvolupament dels cursos. La mateixa idiosincràsia de molts dels títols de FP o dels ensenyaments artístics fa que els i les estudiants o les seues famílies hagen de fer unes despeses extraordinàries per poder accedir a estos ensenyaments”.

En eixe sentit, “donada la necessitat de donar suport a les víctimes de violència de gènere i masclista, i als seus descendents, i en compliment dels acords del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, és necessari que des de les institucions valencianes es posen les mesures necessàries per a donar eixe suport i es garantisca l’accés a estos espais educatius, raó per la qual hem presentat aquesta iniciativa”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.