Bota al contingut principal

Compromís ha presentat una demanda al Tribunal Contenciós-Administratiu i reclama el PP retornar els 446.000 euros desviats dónes de 2015 al partit pel grup polític de la Diputació d’Alacant després dels contradiccions entre la gerència del partit i el vicepresident de la institució alacantina, Eduardo Dolón, a l’hora de justificar d’acord a la llei els diversos ingressos dónes de la institució.

Després de l’estudi detallat de la comptabilitat dels últims anys a la Diputació alacantina és desprèn que el grup polític del PP a la institució ha aportat al seu partit grans sumes de diners mitjançant transferències que sumen uns 446.000 euros entre 2015 i 2018. En la seua denúncia, la coalició reclama la nul·litat dels transferències i el seu reintegrament.

Sobre aquestes transferències, Dolón va certificar que “la transferència correspon a despeses indivisibles imputables al citat grup provincial, segons l’article 9 del reglament orgànic sobre dotació econòmica dels grups polítics de la Diputació d’Alacant”.

No obstant això, la certificació del vicepresident entra en contradicció amb el que assenyala la gerent del Partit Popular a Alacant, Yolanda Murcia, qui especifica que “el Partit Popular ha rebut del Grup Popular de la Diputació d’Alacant, la quantitat de (en cada justificant la quantitat corresponent) com a aportació per al finançament dels despeses ordinàries de funcionament del partit, d’acord amb el que s’estableix en l’article 2 lletra e) de la Llei orgànica 8/2007 de 4 de juliol, de finançament dels partits polítics, així com en la Resolució de 8 d’octubre de 2013 de la Presidència del Tribunal de Comptes”. És a dir, és van traslladar diners de la Diputació per a una causa que nega el reglament institucional.

La coalició demana al president de la Diputació, Carlos Mazón, que deixe de legitimar els ingressos irregulars al PP, exigisca la seua devolució i prenga mesures polítiques contra el seu número 2, Eduardo Dolón, per camuflar els transferències al partit com a despeses conjuntes.

“La resta de partits representats a la Diputació hem fet un estriptis comptable mentre el PP no ha presentat ni una sola factura. Existeix inclús una acta de que certifica que el grup no ha pogut gastar-s’els diners del grup i per això ho transferien al partit. És un clar exemple de com s’usen els diners públics per a finançar alguns partits més enllà del que marca el reglament. També podem comprovar la confusió que té el Partit Popular entre l’activitat dels partits i els institucions públiques ja que en aquest cas no és defensa legalment des del partit sinó amb els serveis jurídics de la Diputació”, ha considerat Gerard Fullana, portaveu de Compromís en la institució.