Bota al contingut principal

Compromís a la Diputació d’Alacant ha demanat hui al màxim responsable de Ciudadanos, Toni Cantó, que exigisca accions polítiques al seu grup contra el màxim responsable dels ingressos irregulars des del grup de diputats del Partit Popular en la Diputació al PP d’Alacant: el vicepresident primer de la Diputació d’Alacant, Eduardo Dolón, qui de moment manté totes les seues responsabilitats.

La coalició fa la seua demanda després que Cantó reconeguera aquest dimecres en xarxes socials que la pràctica denunciada per Compromís és “corrupció política”. En concret, el líder autonòmic de C’s comparteix la notícia de la denuncia i afirma que “es increïble el mal que ha fet la seua corrupció en la Comunitat Valenciana y la del PSOE en Andalusia”.

Compromís va anunciar dilluns la denuncia davant els tribunals per la transferència de 446.000 euros al Partit Popular des de la Diputació sense aportar les factures que justifiquen el compliment de l’ordenança que exigeix que estes aportacions han d’estar vinculades a despeses de l’acció en la diputació. A més, Compromís ha aportat al jutjat diverses evidències que demostren l’ús irregular dels fons, com un certificat per part de la gerent del partit reconeixent un destí dels diners contradictori a l’ordenança, una acta del propi grup polític o les dates concretes d’ingrés que incomplixen altres preceptes com la comptabilitat en el propi any de la despesa. Estes proves contrasten amb els certificats que emetia el secretari provincial del Partit Popular i actual vicepresident primer de la Diputació, Eduardo Dolón, qui instava a la intervenció a validar els ingressos amb un informe sense aportació de factures on donava fer que el destí dels fons estaven vinculats al grups.

El portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, ha destacat que “Ciudadanos ha de decidir si en la única institució supramunicipal on governen van a permetre la impunitat davant el que ells mateixos qualifiquen com a corrupció política. No val amb dir que la documentació es va signar en l’última legislatura, perquè el signant el tenen com a vicepresident primer de la Diputació com si res passara”. Fullana ha remarcat que “ja coneixem la primera conseqüència pels valencians de la coalició entre PP i CS a nivel estatal: Ciudadanos passa a ser un partit que defensava la regeneració política a ser comparsa de les malifetes del Patit Popular”.

Compromís ha tornat a exigir al president de la Diputació, Carlos Mazon, que es deixe d’amagar i entregue les factures com ja han fet tpts els grups per demostrar que com afirmen complixen l’ordenança. “Hem entregat documents provatoris de l’ingrés irregular als jutjats que sotenten la nostra versió, però si insisteixen a defensar la seua inocència no s’entén per què Mazón no entrega les factures dels ingressos per defendre la seua versió, com hen fet la totalitats de grups ja.”